AcasăȘTIRI EXTERNECum ar putea ajunge America să aibă cea mai rapidă viteză la...

Cum ar putea ajunge America să aibă cea mai rapidă viteză la Internet. Reforma anunțată de Joe Biden

joe bidenCum ar putea ajunge America să aibă cea mai rapidă viteză la Internet. Reforma anunțată de Joe Biden

România performează mult mai bine decât media UE în privința vitezei de acces la internet. Performanță care l-a determinat pe președintele american Joe Biden să înceapă o reformă în infrastructura de internet a SUA.

Administrația Biden a anunțat luni, la întoarcerea Primei Doamne Jill Biden în țară, lansarea unui program prin care să fie crescută viteza internetului din SUA. Nu este primul proiect de acest tip în SUA, la precedentele dezbateri fiind dată drept exemplu chiar România, o țară cu o viteză foarte bună a internetului.

Joe Biden vrea și în SUA viteză mai mare la Internet

„Astăzi, lansăm un program care permite milioanelor de familii americane să obțină internet de mare viteză gratuit. Pentru a afla dacă vă calificați, accesați GetInternet.gov.”, a spus Joe Biden.

Biden a explicat că internetul de mare viteză nu poate fi un lux în SUA și a cerut creșterea vitezei în toată țara.

Internet de mare viteză la preț redus

Administrația Biden a anunțat luni că 20 de companii de internet au fost de acord să ofere servicii la preț redus americanilor cu venituri mici, un program care ar putea face ca zeci de milioane de locuințe să fie eligibile pentru servicii gratuite prin intermediul unei subvenții federale deja existente.

Astfel, aproximativ 48 de milioane de gospodării vor fi eligibile pentru planuri lunare de 30 de dolaripentru servicii de 100 de megabiți pe secundă sau de viteză mai mare. În timpul campaniei prezidențiale, Biden milita pentru extinderea accesului la internet de mare viteză în zonele rurale și în zonele cu venituri mici.

author avatar
Andreea Vlad
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger