AcasăȘTIRI EXTERNECum ar arăta războiul nuclear între SUA și Rusia: 6 milioane de...

Cum ar arăta războiul nuclear între SUA și Rusia: 6 milioane de victime în primele 3 ore – FOTO

simulareCum ar arăta războiul nuclear între SUA și Rusia: 6 milioane de victime în primele 3 ore - FOTO

Specialiştii în securitate globală de la Universitatea Princeton au creat o simulare privind un posibil război nuclear între Statele Unite ale Americii și Rusia, folosind ținte nucleare realiste, zone vizate precum și estimări ale fatalităților.

Se preconizează ca vor fi peste 6 milioane de victime numai în primele ore de la începerea conflictului.

Riscul unui război nuclear este uriaș

Riscul declanșării unui război nuclear a crescut exponențial de cât Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie. Putin a pus forțele nucleare în stare de alertă și a declanșat mobilizarea militară parțială.

Scopul acestei simulări este să prezinte evoluția conflictului nuclear, de la fazele tactice la cele strategice. Cercetătorii pornesc de la premisa conform căreia un conflict convențional între Rusia și SUA ar putea degenera într-un război nuclear în toată regula.

Scenariul de război nuclear SUA-Rusia

Experții au pornit de la premisa că Rusia lansează o rachetă nucleară în semn de avertisment de la o bază militară de lângă oraşul Kaliningrad. NATO răspunde cu un singur atac nuclear tactic, purtat din aer. Odată trecută bariera primelor atacuri nucleare, începe războiul în Europa.

Rusia trimite 300 de focoase nucleare cu avioanele sau cu rachete cu rază medie de acţiune pentru a lovi bazele NATO. NATO răspunde cu 180 de focoase nucleare lansate din avioane. Victime imediate: 2,6 milioane în 3 ore.

Cu Europa distrusă, NATO lansează atacuri nucleare din SUA şi de pe submarinele poziționate în mări şi oceane către forţele nucleare rusești. Rusia răspunde cu rachete lansate din buncăre, submarine şi vehicule terestre. Victime imediate: 3,4 milioane în 45 minute.

author avatar
Andreea Vlad
421 afisari

6 COMENTARII

  1. In cadrul unui asemenea razboi cred ca vor fi vizate de atacuri nucleare si marile aglomerari urbane, pentru ca acestea asigura soldati si resurse armatelor. Numarul victimelor va creste foarte mult in consecinta, la sute de milioane, din cauza numarului redus de adaposturi antiatomice – a nu se confunda cu cele antiaeriene, numeroase, dar ineficiente in caz de razboi atomic.

    • Si ce rezolvi daca te bagi in adapostul antiatomic ?
      Cat poti sa stai acolo ,o luna un an ?
      Apoi tot o sa trebuiasca sa scoti capul afara sa dai cu nasul de un peisaj apocaliptic ,unde nu exista nici o urma de viata si radiatiile sunt ucigatoare
      Rugati-va sa fiti pulverizati instantaneu intr-o fractiune de secunda de temperatura de zeci de mii de grade a exploziei ,sa nu va chinuiti ore sau saptamani in urma efectelor radiatiilor .

  2. Bă voi sunteți proști rău
    6 milioane înseamnă un oraș mare, adică o rachetă, o să fie mii de rachete.
    E probabil vorba de 6 miliarde da voi nu gândiți deloc

  3. Simularea e din 2019, anterior conflictului/războiului. Articolul are scopul de a alarma cititorii!

  4. Nu e nimic real…..in primul rand USA-Rusia nu sunt doua tari bananiere ci sunt cu aliati.Un eventual razboi ar insemna catastrofa….cel putin3 miliarde initial si inca 2 ulterior….si planeta nelocuibila cine stie cate decenii
    Ba voi astia luati-va un plystation si jucati-va de-a razboiul acolo…nu e posibil in viata reala…bashti la gradinita copii prosti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger