AcasăȘTIRI EXTERNECum a reuşit Rusia să închidă graniţa Ucrainei cu România

Cum a reuşit Rusia să închidă graniţa Ucrainei cu România

Cum a reuşit Rusia să închidă graniţa Ucrainei cu România

Punctele de trecere a frontierei cu România şi Ungaria au fost închise, în contextul în care țara se confruntă cu pene de curent după bombardamentele masive lansate miercuri de forțele ruse, a anunțat joi Serviciul de Stat al Frontierelor din Ucraina.

Potrivit SEF, trei posturi de control de la frontierele cu România şi Ungaria nu funcţionează.

Nu se pot înregistra persoanele care trec vama

„Din cauza lipsei de electricitate, înregistrarea persoanelor şi vehiculelor nu se desfăşoară la punctul de control Solotvino (Slatina), la frontiera cu România, nici la posturile de control din Kosino (Koson) şi Dzvinkove, la frontiera cu Ungaria”, a transmis SEF.

Atacul cu rachete la care a fost supusă miercuri Ucraina, care a afectat 16 regiuni din această ţară şi pe care Rusia l-a concentrat îndeosebi asupra infrastructurii energetice, a provocat o pană de curent de proporţii, care a afectat aproape întreaga ţară.

Kiev n-avea curent electric, joi dimineaţă

Capitala Ucrainei era joi dimineață fără curent electric în 70% din locuinţe, iar aprovizionarea cu apă potabilă se făcea parţial. Potrivit presei ucrainene, care citează date oficiale, alimentarea cu energie electrică a fost restabilită joi dimineață în 16 regiuni ale țării.

Zelenski a spus că situaţia din Kiev şi din alte oraşe ucrainene este „foarte dificilă” din cauza lipsei de curent şi că va dura ceva până va fi reluată alimentarea cu energie electrică.

author avatar
Andrei Ștefan
861 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce-i trebuie lui Kiev curent electric daca are nato?
    Ahaaaa, nato nu le tine nici de frig, nici de foame, nici de sete, nici nu le da gaz si curent ieftin…
    Ahaaa, nato le da(pardon, le vinde) armament si munitie ca sa se omoare cat mai multi… am intelees.
    Dar pacea, pacea n-a fost buna?
    Dar neutralitatea, neutralitatea Ucrainei pe care le-au cerut-o fratii rusi… neutralutatea n-ar fi fost mai cu folos?
    Unde este Jelinski acum?

  2. Pai fara razboi in Ucraina cum spalau americanii atatea zeci de miliarde? Poate ajung la sute pana la sfarsit. Tot ce ai de facut e sa pui un jidan sef si sa ii dai niste bani.

  3. Al dracului Maroz! Și-a luat-o Napoleon de la el. A urmat Hitler. Acum o ia și NATO. Maroz e cunoscut la noi ca Moș Gerila.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger