AcasăȘTIRI EXTERNECum a reuşit Hamas să lovească Israel atât de puternic: "Operațiunea, ținută...

Cum a reuşit Hamas să lovească Israel atât de puternic: „Operațiunea, ținută secretă chiar și în interiorul organizației”

Lovitura puternică pe care Hamas i-a dat-o Israelului, la începutul lunii octombrie, rămâne încă un mister. Totuşi, încep să iasă la suprafaţă câteva detalii.

Fostul director al Mossad, Efraim Hallevy, are o teorie privind operaţiunea.

Exclude China şi Iran din planul Hamas

Efraim Hallevy este de părere că nici Iranul și nici China nu au fost implicate în atacul Hamas și că acțiunile luptătorilor din Gaza au fost ținute secrete chiar în interiorul organizației.

„Nu cred că China a fost implicată în acest caz. Cred că China nu a fost implicată financiar, nu cred că a fost implicată în evenimentele care au avut loc.

Cred că China a fost şi ea surprinsă de izbucnirea acestei operaţiuni declanşate de Hamas, aşa cum am fost toţi surprinşi.

Şi cred că chiar şi Iranul probabil n-a fost conştient că o asemenea operaţiune era planificată şi urma să fie executată. Cred că Hamasul a făcut pregătirile singur, în secret, şi nu cred că au fost implicaţi şi alţii de la început.

Cred că Hamasul a pregătit de mult timp această operaţiune. Cred că a fost o operaţiune care a fost ţinută foarte secretă chiar și în Hamas şi iniţial ei au putut să ne ia prin surprindere”, a declarat acesta la Antena 3.

Un fugar Hamas, viață de lux într-o casă londoneză

Muhammad Qassem Sawalha, un terorist Hamas care a condus operațiuni în Cisiordania, se bucură de viață într-o casă britanică, finanțată de stat, în cartierul londonez Barnet, conform The Sunday Times.

Proprietatea cu 2 etaje este dotată cu o grădină și un garaj și se află la doar 10 minute de mers cu mașina de cea mai apropiată sinagogă.

În timp ce locuia în Marea Britanie, Sawalha, în vârstă de 62 de ani, a reușit să continue să lucreze de la distanță pentru Hamas, ajutând organizația teroristă să spele bani, a relatat Times.

author avatar
Andrei Ștefan