AcasăȘTIRI EXTERNECum a reacţionat Vladimir Putin după moartea lui Prigojin: "A fost un...

Cum a reacţionat Vladimir Putin după moartea lui Prigojin: „A fost un om de afaceri talentat”

vladimir putin

Vladimir Putin a vorbit pentru prima dată despre accidentul aviatic de miercuri. El a transmis condoleanțe familiilor celor decedați și l-a descris pe fondatorul Wagner Group, Evgheni Prigojin, drept un om de afaceri talentat.

Patronul Wagner, Evgheni Prigojin, a fost ucis, miercuri, 23 august, într-un accident de avion în Rusia, iar alte nouă persoane aflate la bord au murit și ele.

Ce a spus Putin despre Prigojin

El spune că a fost informat despre accidentul aviatic de miercuri seară abia joi dimineață.

„Îl cunoșteam pe Prigojin de mult timp, de la începutul anilor 1990. A avut un parcurs dificil și a făcut greșeli grave de-a lungul vieții sale. Dar a obtinut rezultate – pentru el însuși, dar și atunci când i le-am cerut”, a mai precizat Putin.

Liderul de la Kremlin a mai spus că „din câte știu”, Prigojin abia s-a întors ieri (miercuri – n.red.) din Africa, unde „s-a întâlnit cu mai multe oficialități”.

După accident, Rosaviatsia a raportat că Prigojin se afla pe lista de pasageri, iar Comitetul de Investigații al Federației Ruse a deschis un dosar penal pentru încălcarea normelor de siguranță și operare a transportului aerian.

author avatar
Andrei Ștefan