AcasăȘTIRI EXTERNECum a reacţionat Ungaria când a auzit de noi sancţiuni pentru Rusia:...

Cum a reacţionat Ungaria când a auzit de noi sancţiuni pentru Rusia: „Ar fi o greșeală uriașă”

Ungaria a transmis luni că guvernul de la Budapesta se opune unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, afirmând că acesta ar fi o „greșeală uriașă”.

Szijjarto se află la Bruxelles la o întâlnire a miniștrilor de Externe ai statelor membre ale UE.

Crede că Europa ar cădea în prăpastia crizei

Sancțiunile au dovedit că duc Europa într-un impas. Economic, politic și de securitate. Ar fi o greșeală uriașă să înaintăm un alt pachet de sancțiuni”, a scris luni șeful diplomației ungare pe pagina sa de Facebook.

Szijjarto se află la Bruxelles la o întâlnire a miniștrilor de Externe ai statelor membre ale UE. Este așteptat ca, printre altele, la această întâlnire să se discute despre cel de-al zecelea pachet de sancțiuni îndreptate împotriva Rusiei de la declanșarea invaziei în Ucraina în data de 24 februarie a anului trecut.

Banii Rusiei folosiţi la reconstrucţia Ucrainei?

Miniştrii vor discuta, de asemenea, despre folosirea activelor ruseşti îngheţate în Europa pe baza sancţiunilor, inclusiv 300 de miliarde de euro reprezentând rezerve ale Băncii Centrale a Rusiei, pentru a contribui la reconstrucţia Ucrainei după război.

Comentariile făcute luni de ministrul de Externe al Ungariei vin după ce pe 13 ianuarie premierul Viktor Orban a declarat din nou că sancțiunile împotriva Rusiei nu funcționează și că ele ar trebui ridicate.

author avatar
Andrei Ștefan
242 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri