AcasăȘTIRI EXTERNECum a reacţionat Marine Le Pen după ce a pierdut alegerile prezidenţiale...

Cum a reacţionat Marine Le Pen după ce a pierdut alegerile prezidenţiale din Franţa

Marine Le PenMarine Le Pen aruncă Europa în aer! Ce se va întâmpla cu Franţa, dacă ea devine preşedinte. Putin jubilează deja!

Marine Le Pen a obținut duminică cel mai bun scor al unui partid de extremă dreapta din Franța, de la începutul celei de-a V-a Republici, în condițiile în care peste 13,2 milioane de francezi au votat pentru ea.

Le Pen a obținut 41,46% din voturile exprimate, adică 13.297.760 de voturi. Unul din patru cetățeni înscriși pe listele electorale (27,28%) a votat pentru candidatul mișcării Reunirea Națională.

Le Pen, mai hotărâtă ca niciodată

Marine Le Pen se află așadar la un nivel ridicat „în valoare absolută”, datorită creșterii numărului de voturi, dar și în procente (+7,5 puncte). Pentru că, în timp ce candidata RN a obținut 2,6 milioane de voturi în plus, Emmanuel Macron a pierdut 1,9 milioane.

Ideile pe care le reprezentăm ajung să fie reprezentate la vârf, în această seară a turului al doilea. După ce am obţinut mai mult de 43% dintre voturi, am obţinut datorită acestui rezultat, o victorie extraordinară. Milioane dintre compatrioţii noştri sunt cei cărora le mulţumesc din inimă. Sunt cei care au avut încredere în mine în primul tur şi de asemenea le mulţumesc celor care ni s-au alăturat pentru turul al doilea.

Vreau să mulţumesc în mod deosebit compatrioţilor noştri de la ţară, din provincie, dar şi de peste mări. Aceştia mi-au persmi să fiu în frunte pentru turul al doilea, conferindu-mi o forţă extraordinară, ceea ce mă onorează şi emoţionează, în mod sincer. Franţa aceasta care este uitată prea adesea este una pe care noi nu o vom uita.

Suntem mai hotărâţi ca niciodată. Hotărârea noastră de a îi apăra pe francezi este întărită şi mai mult şi nu am niciun resentiment şi nici ranchiună astăzi. De mii de ori am fost îngropaţi de ceilalţi şi de o mie de ori, istoria a arătat că ei se înşeală. Şi tocmai de aceea, ceea ce resimt în această seară este speranţă.

Pentru coducătorii Franţei şi cei din Europa, aceasta arată că francezii nu au încredere în ei şi arată că au aspiraţia pentru o schimbare mare, o aspiraţie împărtăşită de mulţi. Este vorba de a ne opune puterii lui Emmanuel Macron şi de a îi apăra şi proteja, pentru că au probleme cu puterea de cumpărare, cu libertăţile, cu serviciul public, ci sistemul social care suferă.

Mă tem că noul mandat va continua cu practicile brutale şi dispreţuitoare din cel precedent. Emmanule Macron nu va face nimic ca să repare fracturile care divizează poporul nostru şi care îi fac să sufere pe compatrioţi. Ca să evităm ca unii să acapareze puterea, mai mult ca niciodată voi rămâne angajată în favoarea Franţei şi a francezilor, cu energie, perseverenţă şi hotărâre, aşa cum ştiţi deja.

Noi nu vom renunţa la interesele noastre, nu vom face compromisuri şi de aceea, în această seară, lansăm marea bătălie electorală pentru alegerile parlamentare. Voi conduce această bătălie alături de colegii mei şi de cei care au avut curajul să i se opună domnului Macron în al doilea tur„, a declarat Marine Le Pen.

Cea mai mare schimbare în raportul de forțe se înregistrează în teritoriile franceze de peste mări.

În 2017, Emmanuel Macron s-a clasat pe primul loc în Guyana, cu 21.769 de voturi și 64,9% din voturi, în timp ce Marine Le Pen a obținut 11.777 de voturi și 35,1%. În acest an, candidata RN aproape că și-a dublat numărul de voturi (21.734 până la 60,7%, față de 39,3% pentru Macron).

author avatar
Andrei Ștefan
937 afisari

5 COMENTARII

  1. Scria o stire ca macrou cu doua ore sa se inchida nr a anuntat ca a invins deci stalin functioneaza cu zicala ca conteaza cine nr nu cine voteaza!!!

  2. Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
    SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE

  3. Franta muncitoare si vie,platitoare de taxe statului mankurt francez, a votat Marine Le Pen ,frecangii banului public de toate rasele si nationalitatile au votat macroul.Franta si tot Occidentul vor ajunge pe noi culmi de progres si desertificare.Sahara se va muta in campiile Frantei.Cultural si etnic vorbind.

  4. Eu acum am inteles cum este 35% au votat cu globalistii 30%cu nationalistii si35% nu au vrut cu niciun candidat.FRANTA VA FI NEGUVERNABIL@ adica HAOS NONSTOP

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger