AcasăȘTIRI EXTERNECum a reacţionat Joe Biden după ce social-democrații au câştigat alegerile în...

Cum a reacţionat Joe Biden după ce social-democrații au câştigat alegerile în Germania

JoeBidenCum a reacţionat Joe Biden după ce social-democrații au câştigat alegerile în Germania

Olaf Scholz este social democratul care ar putea deveni noul cancelar al Germaniei, şi care a reuşit să „reînvie” partidul istoric SPD. Social democrații germani au obținut majoritatea voturilor în alegerile naționale de duminică, impunându-se la limită în fața coaliției de centru-dreapta a Angelei Merkel în cursa care în care va fi decis viitorul cancelar al celei mai mari economii europene.

Aplaudat şi întâmpinat la sediul SPD cu un buchet de flori albe şi roşii, Scholz a afirmat că electoratul german le-a transmis conservatorilor că este timpul ca ei să treacă în opoziţie, după ce s-au aflat la putere timp de 16 ani.

Cum a reacţionat Joe Biden?

Președintele american a afirmat „să fiu al naibii!” duminică după ce un reporter i-a spus că exit poll-urile arată că Partidul Social Democrat (SPD) va câștiga alegerile parlamentare din Germania.

Joe Biden nu a știut cine este prognozat drept câștigător al alegerilor federale germane până când s-a întors la Washington. „Sunt solide”, a spus Biden despre rezultate când i s-a spus că SPD va câștiga probabil alegerile.

Ce vrea să facă Olaf Scholz?

Liderul Partidului Social-Democrat german (SPD), Olaf Scholz, a declarat luni că are mandatul de a conduce viitorul guvern de la Berlin după ce social-democraţii au înregistrat cel mai mare scor în alegerile parlamentare desfăşurate duminică în Germania. Acesta a anunțat că că intenţionează să formeze o coaliţie guvernamentală cu Verzii şi cu liberalii (FDP).

Rezultatul strâns al alegerilor creează contextul construirii unei coaliţii politice. Scholz şi liderul creştin democrat Armin Laschet au spus că speră să formeze împreună o coaliţie până la venirea sărbătorilor.

Partidul lui Scholz a fost partenerul de coaliţie al conservatorilor creştini-democraţi ai cancelarului Angela Merkel de trei ori consecutiv. Este o poziţie pe care SPD a adoptat-o cu reticienţă, dar care i-a permis lui Scholz să câştige notorietate la nivel naţional.

author avatar
Andrei Ștefan
388 afisari

1 COMENTARIU

  1. Cocotatule,Iohanus,ia du-te de urgenta cu avionul acela de 11.500 de dolari/ora la Berlin pana nu e prea tarziu,si pune lucrurile la punct. Ia indigneaza-te tu la TV-urile lor la o ora de maxmea audienta si da cu Ciuma rosie de pamant. Pai ce facem aici,revenim la vremurile ca pe vremea lui Goebels ,Hitler,Goring ? Si pe urma invita-i la golf,spune-le ca stii tu un teren pe care tocmai l-ai inaugurat,in CALITATE DE STAN SI BRAN INAUGUREAZA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger