AcasăȘTIRI EXTERNECum a reacţionat Joe Biden după ce avionul în care se afla...

Cum a reacţionat Joe Biden după ce avionul în care se afla Prigojin ar fi fost doborât de ruşi

Joe Biden a fost informat despre avionul prăbușit în Rusia, la bordul căruia s-a aflat liderul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Moartea lui Evgheni Prigojin a fost anunțată de televiziunile ruse de stat și ulterior confirmat de autorități.

Biden l-a avertizat cu ce călătoreşte

Președintele tocmai ieșise de la o sală de fitness din Lake Tahoe, Nevada, unde, potrivit Casei Albe, a participat la un curs de Pilates urmat de un curs de spinning.

„S-ar putea să vă amintiți, am fost întrebat despre asta”, a spus Biden, făcând aluzie la comentariile pe care le-a făcut în iulie, în care spunea că Prijojin ar trebui să fie îngrijorat de siguranța lui în urma revoltei eșuate.

„Am spus că ar trebui să fie atent cu ce călătorește. Nu știu ce s-a întâmplat în realitate, dar nu sunt surprins”, a spus Biden.

A dat vina pe Putin

Președintele american Joe Biden a sugerat că președintele rus Vladimir Putin s-ar putea afla în spatele prăbușirii avionului, scrie CNN.

O purtătoare de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe a declarat că „nimeni nu ar trebui să fie surprins” dacă informațiile potrivit cărora Prigojin se afla la bordul aeronavei prăbușite.

Am văzut informațiile. Dacă se confirmă, nu ar trebui să fie nimeni surprins. Războiul dezastruos din Ucraina a făcut ca o armată privată să mărșăluiască spre Moscova, iar acum – după câte se pare – la asta”, a declarat purtătoarea de cuvânt Adrienne Watson.

author avatar
Andrei Ștefan