AcasăȘTIRI EXTERNECum a fost "driblat" Joe Biden de Congresul SUA la acordul privind...

Cum a fost „driblat” Joe Biden de Congresul SUA la acordul privind uzul armelor de foc

75% dintre americani cred că țara merge într-o direcție gresită. Sondaj devastator pentru președintele Biden

Mai mulţi senatori şi democraţi republicani au ajuns la un acord în ceea ce priveşte un cadru legislativ referitor la folosirea armelor de foc în Statele Unite ale Americii. Anunţul vine în contextul în care recent au avut loc noi masacre în SUA, care au şocat întreaga lume.

Problema este că acest acord rămâne mult sub reformele cerute de către Joe Biden.

Biden a acceptat compromisul

Preşedintele Statelor Unite a salutat imediat ”progrese imporante”, chiar dacă în acord nu se regăseşte tot ceea ce este ”necesar” pentru a ”salva veţi”.

Planul include sprijin pentru legile statului care împiedică persoanele potenţial periculoase să aibă acces la arme, verificări mai stricte ale antecedentelor penale pentru cumpărătorii de arme de foc sub 21 de ani şi o represiune împotriva „cumpărăturilor de paie” de către oamenii care cumpără arme de foc pentru alţii care nu ar primi aprobarea din cauza antecendentelor.

Cu susţinerea unor aleşi din ambele partide, nu mai există nicio scuză a vreunei întârzieri şi niciun motiv să nu se înainteze rapid atât în Seenat, cât şi Camera (Reprezentanţilor)”, a subliniat Biden, care a promis să promulge imediat textul, în cazul în care este adoptat.

Americanii au ieşit în stradă

Acest compromis este, încă, cu mult sub cererile multor americani, dintre care câteva zeci de mii au ieşit sâmbătă în stradă, în multe oraşe, dar mai ales la Washington, pentru a cere reforme puternice în Congres.

Creat ca urmare a masacrelor de luna trecută de la o şcoală primară din Uvalde, Texas şi un supermarket din Buffalo, New York, cadrul este mult mai puţin ambiţios decât propunerile oferite de Biden şi de alţi democraţi.

author avatar
Andrei Ștefan
565 afisari

5 COMENTARII

  1. CINE L A SUSTINUT PE RAMOLITUL ASTA IN CURSA PTR CASA ALBA ? FABRICANTII DE ARME DECI , JUCAM – ALBA- NEAGRA-!!!!!!!!

  2. Statul criminal american, înființat după genocidul indigenilor, bagă la ei acasă in cimitire, în momentul actual, cam 3 milioane de labagii. Democratia lor este la un randament superior fata de blamatul razboi din ukraina.
    Interesul financiar al producătorilor de armament va fi întotdeauna deasupra drepturilor civile.
    Totul are un preț! La americani pretul se exprima întotdeauna in dolarii „in god we trust”… cât javrism… culmea, unora le curg balele după „american dream”.
    Alte popoare nu au voie sa aiba vise pe planetă!
    Să fie lăsați sa se macelareasca homeland, aceasta natie de criminali drogați! Cumpărați-vă cat mai multe arme….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger