AcasăȘTIRI EXTERNECum a ajuns o ceaşcă de cafea să coste cât o maşină...

Cum a ajuns o ceaşcă de cafea să coste cât o maşină second-hand, la Budapesta. Poliţia a intrat pe fir!

ceasca cafeaCum a ajuns o ceaşcă de cafea să coste cât o maşină second-hand, la Budapesta. Poliţia a intrat pe fir!

Mare atenţie dacă vreţi să beţi o ceaşcă de cafea la Budapesta! V-ar putea costa cât o maşină second-hand. Patroana unui restaurant şi fiul său au fost reţinuţi şi vor apărea în faţa unui magistrat, după ce chelnerii din localul lor au fost prinşi de poliţişti solicitând plata unei note de plată de 210.000 de forinţi (circa 600 de euro) unui turist german care dorise să bea doar o cafea.

Astfel, poliţia din Ungaria este pe urma patronilor de restaurante şi baruri din Budapesta care recurg la aceste practici.

Turistul a refuzat să achite nota

Turistul a relatat că ospătarii i-au servit băuturi pe care nu le comandase, a precizat poliţia. Când acesta a refuzat să plătească nota exorbitantă, chelnerii au ameninţat că vor suna la poliţie.

Plângeri cu privire la escrocarea turiştilor în Budapesta folosind această metodă au apărut în mod repetat pe forumurile turistice de pe internet.

Era o practică veche a acestor patroni

Se pare că oamenii legii erau la curent cu practicile acestor proprietari de baruri. Poliţia ancheta restaurantul de mai multă vreme şi a putut să-i prindă pe făptaşi în flagrant.

Aceiaşi patroni deţin două baruri în Budapesta, dintre care unul pe celebra Vaci Utca, o stradă pietonală populară în rândul turiştilor.

author avatar
Andrei Ștefan