AcasăȘTIRI EXTERNECuba, prima țară din lume care vaccinează copiii de la vârsta de...

Cuba, prima țară din lume care vaccinează copiii de la vârsta de 2 ani

Cuba, prima țară din lume care vaccinează copiii de la vârsta de 2 ani

Dacă alte țări precum China, Emiratele Arabe Unite și Venezuela și-au anunțat intenția de a-i vaccina pe cei mici, Cuba este prima țară din lume care a lansat o astfel de campanie.

Luna aceasta, autoritățile cubaneze au declarat că vaccinurile anti-Covid-19 din țară pot fi administrate fără pericol celor mai mici.

Imunizare cu vaccinuri autohtone

Confruntată cu o creștere a numărului de cazuri care afectează sistemul său de sănătate, Cuba este astfel prima care face pasul prin extinderea vaccinului la cei mai tineri. Pentru că, pentru moment, în restul lumii, vaccinarea rămâne accesibilă doar peste 12 ani.

Această campanie masivă de imunizare a început pe insula Caraibelor cu cele două vaccinuri cubaneze Abdala și Soberana 2, proiectate de oamenii de știință din țară.

Nerecunoscute de OMS, aceste vaccinuri se bazează pe o proteină recombinantă, aceeași tehnică pe care se bazează americanii de la Novavax și francezii de la Sanofi, scrie Le Parisien.

De mai bine de un an și jumătate, școlarii și elevii au fost obligați să urmeze lecțiile prin intermediul televiziunii de stat. Odată ce campania de vaccinare s-a încheiat, micii cubanezi vor putea reveni pe băncile școlii, în mod treptat, între octombrie și noiembrie.

Internetul de acasă rămâne o raritate pe insula condusă de comuniști, scrie și CNN. Cuba s-a concentrat în mare parte pe dezvoltarea propriilor vaccinuri, mai degrabă decât să depindă de alte țări pentru medicamente.

Campania începe în provincia Cienfuegos

Oamenii de știință locali spun că vaccinurile fabricate în Cuba sunt sigure și eficiente, dar până acum au furnizat puține date observatorilor externi. Guvernul a declarat că va solicita aprobarea OMS pentru vaccinurile sale.

Până în prezent, potrivit Ministerului Sănătății din Cuba, peste patru milioane de persoane au fost complet vaccinate. Guvernul nu a spus câți copii au fost vaccinați, dar a declarat că o campanie de vaccinare pediatrică a început săptămâna aceasta în provincia Cienfuegos, unde sistemul de sănătate s-a confruntat cu penurii cumplite, cu o creștere accentuată a noilor cazuri și decese.

Până în prezent, Cuba a înregistrat 6.056 de decese provocate de coronavirus, însă oficialii au recunoscut recent că numărul ar putea fi mult mai mare.

author avatar
Tudor Borcea
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger