AcasăȘTIRI EXTERNE„Cu siguranță va fi o amenințare la adresa Rusiei” / Nou avertisment...

„Cu siguranță va fi o amenințare la adresa Rusiei” / Nou avertisment al Kremlinului către NATO

„Cu siguranță va fi o amenințare la adresa Rusiei” / Nou avertisment al Kremlinului către NATO / Foto: Facebook

Kremlinul a declarat joi,12 mai,  că decizia Finlandei de a adera la NATO reprezintă „cu siguranță” o amenințare la adresa Rusiei și că extinderea Alianței nu va face Europa sau lumea mai stabilă.

Vorbind cu reporterii în cadrul unei teleconferințe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că pașii făcuți de Finlanda pentru a adera la NATO reprezintă un motiv de regret pentru Rusia și un motiv pentru a impune un răspuns simetric.

„Măsuri neprietenoase” împotriva Rusiei

Aderarea Finlandei la Alianța Nord Atlantică face parte din „măsurile neprietenoase” ale Occidentului împotriva Rusiei, astfel că un răspuns simetric va putea fi necesar, a continuat Peskov, precizând că acesta va depinde de modul în care infrastructura Alianței se va apropia de granițele Rusiei și de modul în care va decurge această extindere.

Președintele Finlandei, Sauli Niinistö, și primul ministrul, Sanna Marin, s-au declarat, joi, în favoarea aderării țării la NATO „fără întârziere”.

„A fi membru NATO ar consolida securitatea Finlandei. În calitate de membru al NATO, Finlanda ar consolida Alianța în ansamblul ei. Finlanda ar trebui să candideze fără întârziere la aderarea la NATO”, au declarat cei doi.

 

author avatar
Tudor Borcea
300 afisari

7 COMENTARII

  1. Rușii și-au făcut-o cu mâna lor. Integral. Și-au adus NATO în bătătură, 1300 de km de granița nu-i de colo. Poate ca era mai bine să accepte cei 700 de km graniță NATO ca Ucraina. Tâmpiți cât casa. Așa s-au ales cu dublu… Dincolo de faptul că s-au dedat la o agresiune primară – prin comparație Hitler s-a purtat încă elegant cu orașele ucrainiene cotropite. Sunt pe cea mai bună cale să devină un factor complet nesemnificativ în viața internațională.

    • RE:”Hitler s-a purtat încă elegant cu orașele ucrainiene cotropite”
      Asha’i! Numa ca asta se datoreaza sovieticilor care s’au retras din orashe pentru a nu fi distruse! Nu lu’ Hitler! Daca rhutenii se retrageau din orashe (cum a fost la Kherson), orashele ar fi fost intregi! Ai ca exemplu Kherson vs. Mariopol! Sint curios ce’o sa se aleaga de Odessa!

  2. Finlanda este zero barat si nu se vor complica cu NATO asta este o propaganda amerlicana de drogati

    • Drogat e cel care refuza să vadă realitatea și trăiește într-o lume paralelă ca tine. Aderarea Finlandei la NATO este o certitudine și asta se va întâmpla rapid. Procesul de ratificare va dura apoi între 6 luni și un an.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger