AcasăȘTIRI EXTERNECu o lună întârziere, SUA își atinge obiectivul de vaccinare

Cu o lună întârziere, SUA își atinge obiectivul de vaccinare

Cu o lună întârziere, SUA își atinge obiectivul de vaccinare

Președintele SUA, Joe Biden, își stabilize obiectivul ca 70% din populația adultă să fie vaccinată împotriva Covid-19 până la sărbătoarea națională din 4 iulie. Socoteala de acasă nu s-a potrivit însă cu cea din târg iar numărul de cazuri și spitalizări explodează din cauza variantei Delta.

Statele Unite au atins luni, 2 iulie, rata de 70% de adulti care au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19, la aproape o lună după data-țintă stabilită de Biden.

49,7% din populație, imunizată

Datele de la Centrele pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principala agenție de sănătate publică din Statele Unite, arată în continuare că 60,6% dintre adulți și 49,7% din populația totală sunt acum complet imunizați.

Biden nu și-a putut atinge obiectivul stabilit: încetinirea campaniei de vaccinare, în special în regiunile tradițional conservatoare din Sud și Midwest, precum și în rândul populației tinere sărăcite și al minorităților etnice, a împiedicat țara să atingă acest obiectiv.

Varianta Delta strică tot

Această întârziere, combinată cu răspândirea variantei Delta extrem de contagioasă, a determinat creșterea numărului mediu de cazuri zilnice, care acum depășește 70.000 și evoluează. În fiecare zi, spitalele din întreaga țară admit în medie 6 200 de pacienți cu Covid-19 pe zi și peste 300 de persoane mor din cauza bolii.

„Aceste cazuri sunt concentrate în comunități cu rate mai mici de vaccinare”, a declarat  Jeff Zients, coordonatorul pandemiei de la Casa Albă. ”Unul din trei cazuri la nivel național a fost detectat în Florida și Texas săptămâna trecută”, a spus el, citat de France 24.

Revenire a ratei de vaccinare

Cu toate acestea, Statele Unite au observat o revenire a ratei de vaccinare în ultimele săptămâni, în special în aceste regiuni cele mai afectate de valul recent al Covid-19. Cele opt state cele mai afectate au înregistrat o creștere a vaccinărilor zilnice cu 171%, față de rata de trei săptămâni mai devreme, a explicat Zients.

Chiar dacă varianta Delta reprezintă o amenințare, vaccinurile împiedică în continuare majoritatea celor care le primesc să dezvolte o formă severă de Covid-19. Contaminarea persoanelor vaccinate rămâne rară, dar cercetările preliminare sugerează că atunci când se produce, riscul de transmitere este mai mare cu varianta Delta decât cu variantele anterioare.

author avatar
Tudor Borcea
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger