AcasăȘTIRI EXTERNECroaţii pot merge în SUA fără vize! Cât mai au de aşteptat...

Croaţii pot merge în SUA fără vize! Cât mai au de aşteptat românii?

vize suaCroaţii pot merge în SUA fără vize! Cât mai au de aşteptat românii?

Din această sâmbătă, cetăţenii Croaţiei pot călători în Statele Unite fără a obţine viză, potrivit ambasadei americane la Zagreb.

Decizia în cadrul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA) îi include pe cetăţenii croaţi care călătoresc în SUA pentru turism sau afaceri până la 90 de zile.

Ce condiţii a îndeplinit Croaţia?

Pentru a participa la VWP, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţe legate de contraterorism, aplicarea legii, aplicarea legii asupra imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor în mod continuu.

Desemnarea Croaţiei ca participant la Programul Visa Waiver (VWP) este un pas important către consolidarea în continuare a cooperării de lungă durată economice şi de securitate dintre Statele Unite şi Croaţia, a declarat Ambasada SUA.

Când vor merge românii fără vize, în SUA?

Parlamentul European (PE) va adopta o rezoluție săptămâna aceasta, în cadrul ședinței plenare de la Strasbourg, în care își reiterează apelul pentru o soluție reciproc acceptabilă la problema vizelor, impuse de Statele Unite cetățenilor Uniunii Europene.

Potrivit PE, este nevoie de „un angajament diplomatic activ” pentru ridicarea vizelor pentru cetățenii Bulgariei, României, Croației și Ciprului.

Se preconizează că marți deputații europeni vor saluta ridicarea vizelor pentru cetățenii polonezi, precum și confirmarea faptului că Croația îndeplinește toate cerințele pentru a primi aceeași scutire.

author avatar
Andrei Ștefan
234 afisari

2 COMENTARII

  1. Romanii, „partener strategic” al Spatelor unite ale americii mai au de asteptat pana la calendele grecesti. Nu va e clar de ce consideratie se bucura colonia si sclavii ei? Daca te tarasti in genunchi pentru o sepcuta, cine te mai respecta?

  2. PE…SE… DE… ESTE DE VINA!!!ASTEPTAM SA MAI CUMPERE CIUCA NISTE VECHITURI SI CATU CATEVA SUTE DE MILIOANE DE VACCINURI!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger