AcasăȘTIRI EXTERNECriza semiconductorilor va dura câțiva ani. SUA și China se bat, companiile...

Criza semiconductorilor va dura câțiva ani. SUA și China se bat, companiile pierd

chinaCriza semiconductorilor va dura câțiva ani. SUA și China se bat, companiile pierd

Deficitul global de cipuri ar putea persista încă doi-trei ani înainte de a se fi încheiat, a declarat pentru CNBC președintele Hisense, unul dintre cei mai mari producători de televizoare și articole de uz casnic din China.

Companiile de electronice de larg consum dar și producătorii de autovehicule se confruntă cu o penurie de semiconductori. Acest lucru a dus la lipsa de produse precum consolele de jocuri și producătorii se luptă să țină pasul cu cererea crescută. Companiile chineze, inclusiv producătorii de automobile electrice, simt, de asemenea, criza semiconductorilor.

Hisense Group Holding Co., un producător chinez de televizoare și electrocasnice, susținut de stat, a cunoscut și un anumit impact. Jia Shaoqian, președintele companiei din Qingdao, a declarat că a crescut costul de producție pentru produsele sale, dar afacerile rămân normale.

Războiul comercial SUA-China

SUA și China au fost blocate într-un război comercial încă din timpul administrației Trump și aceste tensiuni comerciale continuă în prezent. Semiconductorii au devenit un punct de tensiune între cele două națiuni. SUA au încercat să-l întrerupă pe cel mai mare producător de cipuri SMIC din China.

O serie de factori au condus la lipsa cipurilor, inclusiv o creștere a cererii de produse electronice de larg consum, pe fondul blocajelor din întreaga lume, după ce a început pandemia. Războiul comercial al SUA cu China a dus, de asemenea, la companiile care stochează provizii.

Jia a spus că dacă nu există „probleme mari” cu disputele comerciale la nivel mondial, lipsa cipurilor „ar putea fi rezolvată în doi-trei ani”. În caz contrar, dacă sancțiunile comerciale și economice între națiuni continuă, este foarte greu de estimat”, a spus Jia.

Marii directori mondiali se așteaptă ca lipsa cipurilor să dureze până în 2022. Unii cred că s-ar putea extinde dincolo de asta.

author avatar
Andreea Vlad
420 afisari

1 COMENTARIU

  1. Scrieți să vă aflați în treabă. Totuși vine vremea cînd fiecare trebuie să tragem linie, să dăm socoată. Nu cred că cu astfel de aiureli ce cîntă-n struna celor ce ne conduc și ne spoliază din umbră veți avea cu ce ă lăuda.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger