AcasăȘTIRI EXTERNECRIZA REFUGIAȚILOR. Olanda cazează migranții pe un vas de croazieră!

CRIZA REFUGIAȚILOR. Olanda cazează migranții pe un vas de croazieră!

refugiatiCRIZA REFUGIAȚILOR. Imigranții din Amsterdam, găzduiți pe o navă de croazieră ancorată în port

Amsterdam a aprobat un plan pentru a găzdui temporar cel puțin 1.000 de imigranți pe o navă de croazieră ancorată în portul capitalei olandeze.

Țările de Jos încearcă să pună capăt unei crize de cazare. Unul dintre motivele crizei este deficitul de locuințe la nivel național.

Locuri de cazare prea puține pentru refugiați

Odată ce solicitanților de azil li se acordă statutul de refugiat, mulți nu reușesc să găsească un loc unde să locuiască și trebuie să rămână în centrele pentru refugiați, care au fost concepute doar ca locuri de cazare temporare pentru persoanele care așteptau decizii cu privire la cererea lor de azil.

Săptămâna trecută sute de solicitanți de azil dormeau în afara unui centru de primire, potrivit ABC News.

Nava va rămâne ancorată la Amsterdam timp de cel puțin șase luni în baza unui acord între oraș și guvernul central. Este al doilea oraș olandez care a aprobat planuri pentru cazarea imigranților pe vase de croazieră. În ambele cazuri, navele vor fi ancorate în port, astfel încât rezidenții să poată ieși și intra în orice moment.

1000 de imigranți găzduiți pe un vas de croazieră

Prim-ministrul Mark Rutte a declarat vineri că îi este rușine de situația din centrul de primire a refugiaților din Ter Apel, unde 700 de migranți au fost nevoiți să doarmă în aer liber, în condiții insalubre, deoarece nu exista spațiu pentru ei înăuntru.

Filiala olandeză a Medicilor fără Frontiere a trimis o echipă în tabără pentru a oferi asistență medicală migranților, pentru prima dată de când agenția și-a început activitatea în Țările de Jos.

„Situația din Ter Apel este sfâșietoare. Împreună trebuie să rezolvăm lipsa de locuri de cazare, astfel încât refugiații să își poată găsi un loc”, a spus consilierul Amsterdam Rutger Groot Wassink.

Groot Wassink a ales nava de croazieră, care nu se află încă în Amsterdam, dar ar trebui să fie utilizată începând cu 1 octombrie, o soluție temporară, pe termen scurt.

author avatar
Andreea Vlad
504 afisari

17 COMENTARII

  1. Dar, nu mai bine ar dormi ei in tarile lor, care sant sigur ca sant mai calde, langa familii, decat intr- o ” tara rece , neprimitoare”???

  2. Asta care pozeaza ca ajuta refugiatii vrea sa nationalizeze terenurile agricole ale fermierilor….un om bun la suflet se pare

    • pai si n-am putea impaca si capra si varza? imigrantii cazati pe terenurile agricole…pe post de ingrasamant! aia fac de rost de cazare permanenta mocca aialalti isi fertilizeaza terenurile tot mocca.

  3. toti imigrantii trebuie ucisi dar in prealabil trebuie pusi sa isi execute in chinuri sustinatorii ong-isti! ii prostim ca le dam cetatenie si 10 000 de euro de caciula.

  4. Satanele Soroiste au umplut Europa cu pușcăriași evadați din închisorile Afganistanului,Iraq,Siria și Libial…ar trebui cazați la panaramele ong-iste,să le pună burka in cap și biciuite cum fac in țările lor

  5. Va salut ! Sunt oameni si trebuie ajutat, i daca sunt posibilitati…. De drag nu au plecat din tarile lor….Un lucru frumos din partea Olandei ! Sincer, nu ma asteptam ! Inseamna ca urmeaza sa ne faca si noua, romanilor, o surpriza sprijinindu_ne pentru Schengen…. Dumnezeu sa ajute Omenirea ! Seara perfecta tuturor !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger