AcasăȘTIRI EXTERNECriză politică în Austria! Noul cancelar Alexander Schallenberg a demisionat

Criză politică în Austria! Noul cancelar Alexander Schallenberg a demisionat

Alexander SchallenbergCriză politică în Austria! Noul cancelar Alexander Schallenberg a demisionat

Alexander Schallenberg a anunțat că renunță la funcția de cancelar al Austriei. Vestea vine la doar câteva ore după ce Sebastian Kurz a transmis că se retrage definitiv din politică.

Cancelarul a spus că va demisiona imediat ce partidul din care face parte, Partidul Popular Austriac (ÖVP), își va alege noul președinte. Cel actual, Sebastian Kurz, și-a anunțat retragerea din viața politică la doar 35 de ani.

„Nu este și nu a fost niciodată intenția mea de a prelua funcția de lider al ÖVP. Cred cu tărie că ambele funcții, cea de şef al guvernului şi cea de lider al partidului cu cele mai multe voturi, ar trebui deţinute în curând, din nou, de aceeaşi persoană. Din acest motiv, eu voi face disponibil postul meu de cancelar imediat ce în interiorul partidului e stabilită direcţia relevantă”, a declarat Schallenberg, scrie Reuters.

Cancelar doar 2 luni

Kurz a demisionat din funcția de cancelar în octombrie, la ordinul partenerului său de coaliție, Partidul Verde, după ce procurorii au deschis o anchetă pentru corupție. Cu toate acestea, el rămăsese șef de partid și parlamentar.

Schallenberg, un diplomat de carieră, este cancelar de mai puțin de două luni, de la preluarea funcției de la Kurz. El a fost acuzat că este ”marioneta” lui Kurz și îi ține scaunul cald, în timp ce stăpânul său politic încearcă să-și curețe propriul nume.

author avatar
Andreea Vlad
655 afisari

5 COMENTARII

  1. Sunteți nebuni ? Ce titlu e ăsta ? Scapă țara de un nemernic și voi scrieți că e criză ?

  2. Uitasem ca voi,cacacii de la National,nu sunteti normali.Vorbeam de politicieni ,cretinii dracului.Sunteti prosti ca noaptea

  3. Bai nazistule de Schallenberg, de ce ti-e frica sa semnezi acel faimos decret pur nazist de vaxxinare in cap obligatorie, adica ca la Auschwitz, de ce ti s-a facut frica asa dintr-odata, bai criminalule imputit ? Fugi ca un sobolan de pe nava care se scufunda oricum, cu tine sau fara tine, tot la razboi civil se va ajunge si in Austria Nou-Anormala Nazista !! Ha ha ha 🙂 Tu si gasca ta de slugoi globalisti va credeti cumva stapini peste intregul popor austriac, sau cum, bai trepadusule nazist imputit ? Sa vezi tu ce vaxxinare in cap o sa iti iei, la propriu de data aceasta !! Nu mai stiti cum sa ascundeti cifrele reale ca dau coltul tot mai multi dublu vaxxinati in cap, si a-ti dat drumul in marea democratie din Afrika la noua arma biologica !! Bai, toti se asteptau la aceasta miscare, toti din toate serviciile secrete importante ale lumii stiu ce se petrece, o sa va vaneze grupurile de patrioti oriunde v-ati ascunde !! Tik-Tak, Tik-Tak !! Sieg Heil, Sieg Heil, Nazi Triple Va$$in Macht Really Frei 🙂

  4. Popoarele astea occidentale si austriecii primii traiesc pe pielea lor cu alta fata nemernicia conducatorilor lor ca era precedentul care venit in vizita la noi ii baga sula in coaste lui dancila sa faca ilegalitati pt pofta lui!!!Au luat pt traiul lor bun de aici petrolul, lemnul, bsncile , asig si vor tot de la gura saracilor dar si rasplata le va veni!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger