AcasăȘTIRI EXTERNECriză în armata SUA! Americanii refuză să mai lupte!

Criză în armata SUA! Americanii refuză să mai lupte!

Criză în armata SUA! Americanii refuză să mai lupte! / Foto: printscreen

Fiecare ramură a armatei SUA întâmpină greutăți să își atingă obiectivele de recrutare pentru anul fiscal 2022, spun oficialii.

Cu un număr record de americani eligibili să servească și cu puțini dintre cei dispuși să o facă, acesta „este anul în care punem la îndoială sustenabilitatea forței de voluntariat”, a declarat un expert.

Perioadă de „secetă”

Oficialii au declarat că liderii de vârf ai Pentagonului se străduiesc acum să găsească modalități de a găsi noi recruți care să completeze rândurile forței de voluntariat. Secretarul Apărării Lloyd Austin și secretarul adjunct al Apărării Kathleen Hicks consideră că deficitul de oameni este o problemă serioasă.

„Acesta este începutul unei lungi «secete» pentru recrutarea militarilor”, a declarat  generalul Thomas Spoehr de la Heritage Foundation, un grup de reflecție. El a spus că armata nu a mai avut atâtea dificultăți în recrutarea de recruți din 1973, anul în care SUA a părăsit Vietnamul și în care s-a încheiat oficial recrutarea.

Spoehr a spus că nu crede că o reluare a recrutării este iminentă, dar „2022 este anul în care ne punem întrebări cu privire la sustenabilitatea forței de voluntariat”, informează NBC.

Obezitate, droguri, cazier judiciar

Numărul celor eligibili pentru a se înrola în armată continuă să se reducă, mai mulți tineri, bărbați și femei, fiind descalificați ca niciodată din cauza obezității, a consumului de droguri sau a cazierului judiciar. Luna trecută, șeful Statului Major al armatei, generalul James McConville, a declarat în fața Congresului că doar 23% dintre americanii cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani sunt calificați să servească fără o derogare pentru a se înrola, față de 29% în ultimii ani.

Un sondaj intern al Departamentului Apărării a arătat că doar 9% dintre tinerii americani eligibili pentru a servi în armată au avut vreo înclinație de a face acest lucru, cel mai mic număr din 2007 încoace.

Sondajul pune în lumină modul în care atât viziunea americanilor asupra armatei, cât și diviziunea tot mai mare dintre civili și militari ar putea fi, de asemenea, factori ai scăderii recrutării și modul în care atitudinile publice ar putea cauza dificultăți de recrutare în anii următori.

Mai mult de jumătate dintre tinerii americani care au răspuns la sondaj – aproximativ 57% – cred că vor avea probleme emoționale sau psihologice după ce vor servi în armată. Aproape jumătate dintre ei cred că ar avea probleme fizice.

Încrederea în armată, în picaj

Dintre americanii chestionați de Pentagon care se aflau în intervalul de vârstă țintă pentru recrutare, doar 13% aveau părinți care au servit în armată, în scădere de la aproximativ 40% în 1995. Armata consideră părinții sunt unii din cei mai influenți factori pentru serviciul militar.

Încrederea generală în instituțiile guvernamentale americane este, de asemenea, în scădere, iar asta a lovit și armata SUA. În 2021, sondajul anual Reagan National Defense Survey, realizat de Fundația și Institutul Prezidențial Ronald Reagan, a constatat că doar 45% dintre americani aveau o mare încredere în armată, în scădere cu 25 de puncte față de 2018.

Recrutare pe TikTok

Armata discută, de asemenea, posibilitatea de a permite membrilor serviciului să folosească platforme precum TikTok pentru a atrage recruți. În 2020, președintele Donald Trump a ordonat interzicerea utilizării platformei de socializare, deoarece compania chineză care o deține colectează informații biometrice despre utilizatori.

„Trebuie să fim acolo unde sunt recruții, iar TikTok este una dintre cele mai mari platforme de social media din lume”, a spus un oficial al apărării implicat în probleme de personal.

Armata și-a îndeplinit aproximativ 40% din misiunea de recrutare de soldați pentru anul fiscal 2022, care se încheie la 30 septembrie. Ultimul trimestru – vara – este de obicei perioada în care serviciile recrutează cei mai mulți candidați după absolvirea liceului.

author avatar
Tudor Borcea
650 afisari

3 COMENTARII

  1. Ia să le ofere condițiile pe care le oferă țara de retardați Rumânistanul, să vedeți ce de mușterii vor avea!!!!

    • Ar lupta săracii (săracele) dar Pentagonul nu le asigură prezervative iar drogurile le dă cu rația.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger