Cauta

Criza energetică va troieni casele, la propriu. Facturile la deszăpezile vor crește cu 40%

Criza energetică va troieni casele, la propriu. Facturile la deszăpezile vor crește cu 40% / Foto: printscreen

Loxcuitorii din Quebec, Canada, au fost surprinși de creșterea facturii la deszăpezire cu până la 40% în această iarnă, din cauza lipsei de angajați și a creșterii costurilor combustibilului.

„ Totul costă mai mult și există o mare lipsă de pluguri de zăpadă. Nu este deloc ușor”, a declarat André Hins, proprietarul companiei Pro-Neige. Compania sa din Rimouski a fost nevoită să își majoreze tarifele cu cel puțin 20% pentru sezonul următor. De asemenea, zeci de scrisori de la companii de deszăpezire, precum cea a lui Hins, își avertizează clienții cu privire la creșterea facturilor.

Companiile cresc prețurile cu 20-40% pentru a supraviețui

În loc de 400 de dolari cât plateau clienții pentru sezonul de iarnă pentru un serviciu de bază, va fi necesar ca de acum înainte să se scoată din buzunar la 500 la 600 de dolari. „Clienții se tem mai mult și de lipsa unui utilaj de deszăpezire în această iarnă ”, spune André Hins, scrie Le Journal de Montreal.

Asociația serviciilor de deszăpezire rezidențiale și comerciale din Québec (ADRCQ) confirmă că toate companiile din industria lor trebuie să crească prețurile cu 20-40% pentru a supraviețui. „Salariul unui operator de pluguri de zăpadă a trecut de la aproximativ 19 dolari/oră în urmă cu trei ani la 30 de dolari/oră în 2022. Carburanții au crescut și ei. Dacă clienții nu pot înțelege creșterea facturii, există o problemă”, spune Annie Roy, director executiv al ADRCQ.

Potrivit acesteia, există patru factori principali care explică saltul prețurilor: lipsa echipamentelor, prețul asigurărilor și creșterea prețului la carburanți, cum ar fi motorina.

Mulți firme de deszăpezire și-au închis afacerile în ultimul an în Quebec, deoarece se confruntau cu prea multe greutăți. Iar unii locuitori din Quebec care depind de un plug de zăpadă pentru a ieși din casele lor pe timp de iarnă spun că vor trebui să strângă cureaua pentru a plăti acest serviciu, care a devenit un lux.

Ultimele stiri

  • Ucraina și Slovacia și-au ales jucătorii pentru Euro
  • Cu ce amendă s-a ales un șofer prins gonind cu 240 km/oră pe A3. „A intenționat să devină pilot de curse”
  • Îndoctrinați de mici. Guvernul pregătește, în școli, o armată de activiști de mediu
  • Timpul schimbărilor: de ce alegerile sunt importante pentru europeni și pentru restul lumii
  • Impozitarea marilor averi, frecție la piciorul de lemn
  • FACIAS câștigă procesul împotriva Guvernului, care refuză să elaboreze normele de aplicare pentru Legea Tinerilor
  • Caz înfiorător în județul Bacău! Cioban obligat să stea cu picioarele în găleţi cu ciment, dintr-un motiv incredibil/Ce a urmat – FOTO
  • Big Tech și-a găsit, în sfârșit, nașul?
  • Bântuie foametea. Cine alimentează crizele alimentare
  • Ne-am scos. Împăratul Traian de la Murfatlar o susține pe Clotilde
  • Exit mobile version