AcasăȘTIRI EXTERNECRIZA ENERGETICĂ. Nemții nu-și mai pot plăti facturile. Casele de amanet, luate...

CRIZA ENERGETICĂ. Nemții nu-și mai pot plăti facturile. Casele de amanet, luate cu asalt

amanetCRIZA ENERGETICĂ. Nemții nu-și mai pot plăti facturile. Casele de amanet, luate cu asalt

Energia electrică a ajuns atât de scumpă, peste tot în lume, încât până și o parte dintre locuitorii Germaniei nu-și mai permit luxul de a plăti factura la energie. 15% dintre nemți trăiesc fără curent electric și fără căldură, atât de necesară pe timpul iernii.

În fiecare an, în Germania, sute de mii gospodarii își dau seama că nu-și mai permit „luxul” de a avea energie electrică. Iar din cauza crizei energetică în curs, nici gaze. Riscând să nu-și mai poată plăti facturile restante, oamenii îşi dau ultimii bănuţi pe facturile la gaz şi curent.

Casele de amanet, câștigătorii crizei

Cine nu are de ales şi are nevoie urgentă de bani, îşi amanetează din lucruri. Fenomenul a luat amploare în ultima perioadă, notează Deutsche Welle.

„O casă de amanet e un indicator – oamenii vin în perioade marcate de şomaj ridicat sau de probleme economice majore”, explică proprietarul unei case de amanet.

Bijuteriile sunt obiectele pe care oamenii le amanetează în principal. Dar s-a mai întâmplat ca oamenii să amaneteze un yacht cu motor, un carusel sau chiar un cal. Cu aparatele electronice e o problemă, fiindcă valoarea lor scade rapid. În perioade de criză oamenii pot, amanetând obiecte de valoare, intra uşor şi repede în posesia unei sume de bani.

Recent, câţiva studenţi, care nu-şi puteau plăti facturile la curent, şi-au amanetat pentru scrut timp un computer. Astfel de situaţii s-ar putea repeta în săptămânile şi lunile viitoare, atunci când oamenii îşi primesc facturile la curent, anticipează bărbatul.

author avatar
Andreea Vlad
439 afisari

8 COMENTARII

  1. HAI, SA EMPATIZAM CU NEMTII SI SA LE PLATIM FACTURILE IN ACEASTA IARNA NOI , ROMANII…….

    • Stai linistit ca ne baga pumnul in gura si ne fura gazele de la Marea Neagra! Si nemtul nostru tine cu ei, nu o sa zica nimic!

  2. Sa traiti bineee!
    Cine spunea ca nemtii sunt un popor de oameni destepti ?
    Orice neamt ,cat de amarastean ar fi fost tot putea aduna in jur de 5000 euro sa-si monteze un sistem de panouri fotovoltaice de macar 3 kW suficient pentru a avea curent electric in locuinta pentru frigider ,becuri televizor masina de spalat etc

    • Fotovoltaicele au nevoie de soare, boss, iar la nemti vine toamna / iarna, care sunt ploioase si nasoale. Nemtii erau No.1 la producerea de Ee din solare, stai calm ca si-au facut ei calcule din astea

  3. Sa iasa in strada si sa darame sandramaua. Au avut gaz ieftin atatia ani, acum simt pe pielea lor cum este cand nu-l mai au.

  4. Bai nemtilor, ia mai faceti si voi foamea si frigul, ca astia din estul salbatic sunt obisnuiti cu asa ceva, sa vedeti si voi acum ce bine e sa fii un nazist ateu, decadent si kurkubeist 🙂 Si nu uitati sa mancati multe banane la iarna, ca face bine la toti cei vaxxinati multiplu in cap 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger