AcasăȘTIRI EXTERNECriza energetică lovește simbolul Franței. Măsuri drastice anunțate de primăria din Paris

Criza energetică lovește simbolul Franței. Măsuri drastice anunțate de primăria din Paris

Criza energetică lovește simbolul Franței. Măsuri drastice anunțate de primăria din Paris

Turnul Eiffel, unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, este în prezent iluminat până la ora 1.00. De acum înainte, luminile vor fi stinse la ora 23.45.

Primăria Parisului va anunța o reducere cu puțin peste o oră a iluminării nocturne a Turnului Eiffel, în cadrul planului său de economisire a energiei care va fi prezentat marți, a anunțat sâmbătă anturajul primarului Anne Hidalgo.

Iluminarea nocturnă, 4% din consumul anual al monumentului

Turnul Eiffel, care este unul dintre cele mai vizitate monumente din lume, este iluminat în prezent până la ora 1.00. De acum înainte, luminile vor fi stinse la ora 23.45, când pleacă ultimul vizitator.

Iluminarea sclipitoare a Turnului Eiffel are loc în fiecare seară, la asfințit, la începutul fiecărei ore, timp de cinci minute. Joi seară, această animație a fost anulată în semn de omagiu adus reginei Elisabeta a II-a, care a murit în aceeași zi, iar luminile au fost oprite la miezul nopții, în loc de ora 1:00.

Iluminarea nocturnă reprezintă 4% din consumul anual al monumentului, a confirmat Société d’exploitation de la tour Eiffel (SETE). „Este un gest eminamente simbolic pentru a participa la conștientizarea sobrietății energetice de care trebuie să dăm dovadă”, a declarat Jean-François Martins, președintele SETE, subliniind că acest gest face parte din „rolul” acestui monument de renume mondial, scrie Le Figaro.

Turnul, o capodoperă a inginerului Gustave Eiffel, ridicată în urmă cu 133 de ani, a revenit la începutul anului 2022 la un nivel de afluență de dinainte de pandemia Covid-19, cu peste 20.000 de vizitatori pe zi.

author avatar
Tudor Borcea
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger