AcasăȘTIRI EXTERNECriza energetică. Londra va plăti jumătate din facturile publice la energie timp...

Criza energetică. Londra va plăti jumătate din facturile publice la energie timp de 6 luni

Criza energetică. Londra va plăti jumătate din facturile publice la energie timp de 6 luni

Guvernul de la Londra a anunțat miercuri că va plăti timp de șase luni aproximativ jumătate din facturile de electricitate și gaze ale companiilor și instituțiilor publice afectate de creșterea prețurilor la energie în urma războiului din Ucraina.

„Guvernul a stabilit un preț subvenționat”, care va fi „mai puțin de jumătate din prețurile preconizate pentru această iarnă”, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie și Întreprinderi.

O reducere de peste 40% a facturii

Sprijinul „va fi echivalent” cu cel deja anunțat pentru persoanele fizice – care plafonează prețurile la energie pentru o gospodărie medie la 2.500 de lire sterline pe an timp de doi ani, o reducere de aproximativ 1.000 de lire sterline în comparație cu prețul cu ridicata preconizat din octombrie – și include eliminarea unor taxe de mediu, a precizat executivul.

Deși suma care va fi acoperită va depinde în cele din urmă de situația și de contractele fiecărei companii, ONG-uri sau instituții publice vizate de măsură, aceasta ar putea duce la o reducere de peste 40% a facturii pentru un pub sau o școală, potrivit exemplelor oferite de guvern.

Mecanismul ar putea fi extins și mai bine direcționat sau înlocuit cu un sprijin axat pe cele mai vulnerabile întreprinderi sau instituții, scrie RTBF. Noul prim-ministru britanic Liz Truss a anunțat la începutul lunii o înghețare a prețurilor la energie, dar nu a detaliat măsurile care se vor aplica întreprinderilor.

Scumpirea prețurilor la energie este unul dintre principalii factori care determină inflația în Marea Britanie, care a atins în august un nivel record al ultimilor 40 de ani, de 9,9% în ritm anual, iar guvernul intenționează să pună capăt acestor creșteri de prețuri.

Confruntat cu temerile legate de recesiune, guvernul intenționează, de asemenea, să stimuleze creșterea economică prin reducerea generală a taxelor.

Aceste măsuri, încă necuantificate, urmează să fie finanțate prin împrumuturi. Se așteaptă ca numai costul pentru gospodării al înghețării energiei să se ridice la peste 100 de miliarde de lire sterline, potrivit economiștilor, ceea ce a provocat temeri pe piață că finanțele publice britanice vor scădea.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
208 afisari

2 COMENTARII

  1. Pai are de unde ca doar are in seifuri sute de tone de aur de la tarile sarace precum Romania sau Venezuela plus ce au jefuit din Americi si Indii in 500 de ani.Dar dlui Borcea i s-a pus un nod in gat si nu poate continua articolul.

  2. Lasati, bai britanicilor betivani, ca se apuce toti muzzie, paki si indienii de import-export sa lucreze la modul serios, si o sa va salveze din criza voastra de tot kakatul de nu o sa va vedeti 🙂 Macel o sa fie la voi la iarna, speram sa va trimita si rusnacii aia salbatici niste ciuperkute atomice tactice, sa aveti si voi la ce sa va incalziti !! Oricum, multi dintre tampitii de cobai multilateral vaxxinati in cap si bine spalati pe creieras, de 3 ori pe zi, o sa participe la remake-ul filmului 28 Days After 🙂 Hai ca vine si Sfarsitul Lumii asa cum o cunoasteti voi, nu mai e mult de asteptat 🙂 Stay home, Don`t eat, Save the Planet 🙂 Ha ha ha 🙂 Bai BoJo, sa te vedem cum o sa sari ca iepurasul de Craciun pe frontul de est, sau chiar pe cel de vest, de ce nu 🙂 Multumim Ursulla, esti o nazista serioasa, acum nu trebuie decat sa le stingi lumina si gazul, sa vedem care o sa mai makane si dupa luna decembrie 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger