AcasăȘTIRI EXTERNECRIZA ENERGETICĂ. Amenzi usturătoare și închisoare pentru cei care-și supraîncălzesc casele! Atenție,...

CRIZA ENERGETICĂ. Amenzi usturătoare și închisoare pentru cei care-și supraîncălzesc casele! Atenție, s-a dat lege, deja!

calduraCRIZA ENERGETICĂ. Amenzi usturătoare și închisoare pentru cei care-și supraîncălzesc locuințele

Cetăţenii elveţieni descoperiți că încalcă noile reguli de încălzire ale ţării, care interzic încălzirea locuinţelor peste 19°C în această iarnă, ar putea fi amendați cu până la 3.000 de franci elveţieni şi până la trei ani de închisoare.

Noua legislație care acoperă aprovizionarea cu energie a țării va face încălzirea locuințelor la peste 19°C ilegală în cazul unei penurii de energie.

Temperaturile în locuințe nu trebuie să depășească 19 grade

În plus, apa caldă nu trebuie încălzită la mai mult de 60 de grade, iar încălzitoarele electrice portabile, saunele și piscinele încălzite sunt interzise.

De remarcat, Organizația Mondială a Sănătății susține de mult timp că temperaturile sub 20°C nu sunt recomandate copiilor, vârstnicilor și celor cu afecțiuni de sănătate.

Markus Spörndli, purtătorul de cuvânt al Departamentul Federal de Economie (DEF) a explicat că „încălcările legii privind aprovizionarea țării sunt întotdeauna contravenții, chiar […] infracțiuni și trebuie urmărite din oficiu de cantoane”.

Amendă și 3 ani de închisoare

Amenda care va fi aplicată consumatorilor descoperiți că încalcă noile legi energetice va varia de la 30 de franci până la maximum 3.000 de franci pe zi, a spus Spörndli, confirmând că suma va depinde de natura infracțiunii și de situația economică a făptuitorului.

Există și pedeapsa cu închisoare până la trei ani, potrivit rmx.news. „Proiectele de ordonanțe se bazează în primul rând pe faptul că marea majoritate a populației respectă legile”, a adăugat el.

author avatar
Andreea Vlad
1.922 afisari

14 COMENTARII

  1. sifoane de la vecini
    termometru cu infrarosu in geam
    poate si cu drona….nu e ceaushism
    e direct maoism made in China!

  2. – Tu de ce esti aici ? intreaba detinutul.
    – Am omorat 3 oameni. Tu ba ?
    – Am avut 21 de grade celsius in sufragerie.

  3. Asta e ca si recomandarea lui Arafat in pandemie: de sarbatori erau interzise vizitele in apartamente.Cum verificau asta?
    La noi va fi boerie.Asa garanteaza Ciuca.
    Eu zic ca elvetienii sa se mute in Romania cu afaceri cu tot.

  4. Mai avem un pic si ne pun astia sane mancam fecalele si apoi sa ne mancam intre noi. Biologic. La propriu. Nu figurativ, ca asta o facem demult

  5. Care e diferenta dintre restrictiile din vremea lui Ceasusescu, din vremea covid sau din vremea crizei energetice? Solutii tot mai proaste si pedepse tot mai aspre. Crizele sant foarte bune pentru cine le face

  6. Andreuta fătuca, slobozi meas pe ochișorii tai mataranga si pisamas pe mânuțele ce stergi comentariile

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger