AcasăȘTIRI EXTERNERĂZBOI ÎN UCRAINA. America plasează în stare de alertă 8.500 de soldați!...

RĂZBOI ÎN UCRAINA. America plasează în stare de alertă 8.500 de soldați! Unde vor fi trimiși și ce a răspuns Rusia

Criza din Ucraina. SUA plasează 8.500 de soldați în stare de alertă. Trupele sunt la dispoziția NATO

SUA au plasat până la 8.500 de soldați în stare de alertă, putând fi trimiși în Europa de Est. Asta înseamnă că ar putea fi gata în cinci zile să întărească Forța de reacție rapidă de 40.000 de oameni a NATO, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

UPDATE: Kremlinul a denunțat, marți, punerea în alertă a mii de soldați americani din cauza crizei ruso-occidentale privind Ucraina, considerând-o o nouă „exacerbare a tensiunilor” de către Washington. „Cu o mare îngrijorare constatăm aceste acțiuni americane”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Pentru Peskov, SUA provoacă astfel o nouă „exacerbare a tensiunilor”, ca, anterior, cu anunțul plecării familiilor diplomaților americani din Ucraina din cauza riscului iminent, potrivit Washingtonului, al unei invazii ruse a vecinul ei pro-occidental.

Ucraina trebuie să primească marți o nouă livrare din partea SUA care include „echipament și muniție pentru întărirea forțelor armate”, potrivit ambasadei americane, precizând că face parte din asistența în valoare de 200 de milioane de dolari acordată recent de Casa Albă.

Știrea inițială:

„Nu a fost luată nicio decizie cu privire la desfășurarea forțelor în afara Statelor Unite în acest moment”, a spus Kirby. Dar „este foarte clar”, a adăugat el, „că rușii nu au nici o intenție în prezent să înceapă o detensionare”.

„Depinde de NATO să o facă”

Aceste trupe, terestre și de sprijin, vor interveni în țările NATO din Europa de Est, dar nu și în Ucraina, a precizat oficialul american.

Militarii ar urma să fie dislocați în sprijinul forței de reacție rapidă a NATO, care are 40.000 de soldați, dar șeful Pentagonului, Lloyd Austin, ar putea folosi unele unități „pentru alte situații neprevăzute”.

Forța de reacție „nu a fost activată, depinde de NATO să o facă”, a subliniat John Kirby, refuzând să spună dacă forța Alianței ar putea fi activată preventiv sau numai după deplasările trupelor rusești în Ucraina, scrie AFP.

Președintele american Joe Biden încearcă să încline în favoarea sa raportul de putere stabilit de omologul său rus Vladimir Putin, prin masarea de trupe și echipamente la granița cu Ucraina.

Biden a avut luni o videoconferință cu mai mulți lideri europeni, pe care această creștere a presiunii din partea americanilor pare să-i ia prin surprindere.

Președintele francez Emmanuel Macron vrea să ofere „o cale de detensionare” omologului său rus Vladimir Putin în cadrul unei discuții „în următoarele zile”. Franța, aflată în prezent la comanda Forței de reacție rapidă a NATO, organizează miercuri la Paris o întâlnire a consilierilor de rang înalt din Germania, Rusia și Ucraina, pentru a încerca să revigoreze un format de dialog (formatul Normandia) care datează din 2015, aflat acum în impas.

Europa, dependentă de gazul și petrolul rusesc

Dar Statele Unite au asigurat luni, prin vocea purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, că nu au „nici o divergență” cu europenii în ceea ce privește sancțiunile ce vor fi impuse Rusiei în cazul invaziei Ucrainei, nici despre urgența amenințării.

În cazul unei invazii, occidentalii au asigurat că pregătesc sancțiuni de o severitate fără precedent.

Comisia Europeană vine și cu alte opțiuni. Reducerea achizițiilor de gaze și petrol, care reprezintă 43%, respectiv 26% din aprovizionările UE și care finanțează în mare măsură bugetul rusesc, sunt pe masă, a declarat  o sursă europeană. Însă acest subiect dezbină Uniunea Europeană, iar o mare necunoscută rămâne poziția guvernului din Germania. În plus, gazoductul Nord Stream 2 este un alt punct de divergență.

De partea americană, Joe Biden plănuiește să interzică băncilor ruse să folosească dolarul, principala monedă a comerțului internațional, ceea ce ar da o lovitură finanțelor și economiei Rusiei.

author avatar
Tudor Borcea
951 afisari

4 COMENTARII

  1. Care război în Ucraina? Ce fel de discuții a purtat Biden cu europenii? Că spre exemplu, guvernul german a refuzat recent drepturile de survol pentru Royal Air Force, care trimiteau avioane în Ucraina încărcate cu arme. La fel au procedat și francezii cu avioanele britanice, care au fost nevoite să facă un ocol substanțial pentru a ajunge în cele din urmă la destinație. O altă evoluție în acest context s-a remarcat din partea guvernului italian, guvern care s-a alăturat colegilor lor francezi și germani opunându-se sancțiunilor americane îndreptate împotriva Rusiei. Aceiași lideri europeni s-au împotrivit (de reținut că atitudinea germană de respingere a deciziilor fără noimă ale administrației americane a fost susținută inclusiv de CDU, principalul partid de opoziție din Germania, care de altfel a condus Germania ani de zile sub Angela Merkel) planului idiot al SUA de a elimina Rusia din sistemul global de plăți SWIFT, deoarece dacă Washingtonul ar fi reușit cu ambiția prostească de a expulza Federația Rusă din sistemul SWIFT, atunci efectul ar fi fost devastator asupra economiilor europene, toate având legături comerciale semnificative cu Moscova. La fel cum nu există absolut nicio îndoială, că eliminarea Rusiei din SWIFT ar fi afectat și economia Statelor Unite.
    Pe de altă parte, a mai fost anunțat că răspunsul american la memorandumul rus va fi ținut secret, ceea ce sugerează că Europa NU se aliază imbecilității politicii Casei Albe. Motivul obișnuit al secretului denotă realitatea: conținutul este în dezavantajul SUA, iar capitularea americanilor în fața Rusiei ar însemna începutul sfârșitului pentru alianța NATO însăși. Prin urmare, devine limpede că Zelenski al Ucrainei trebuie debarcat pentru a se stinge mascarada asta continuă și pentru ca Washingtonul să iasă neșifonat din întreaga situație.
    Un lucru însă ajunge să fie foarte clar: cele trei națiuni majore din vestul Europei – Germania, Franța și Italia – sunt în mod clar sătule și obosite să fie al doilea lăutar la orice inițiativă a Americii, în încercarea ei disperată de a-și menține hegemonia. Dacă Nord Stream 2 va fi anulat, europenii vor fi marii perdanți, iar Rusiei nici că-i va păsa dacă aceștia vor îngheța ca urmare a propriei prostii. Așa că tot cetățenii bătrânului continent sunt capabili să citească scrisul de pe zidul politic. Ei știu că Statele Unite reprezintă cu siguranță calul greșit pe care ar paria în vederea susținerii marii realinieri, care are loc în lume în momentul de față. Lumea se schimbă sub ochii noștri, iar noi o ținem întruna cu războiul iminent, cu invadarea Ucrainei, cu deplasări de trupe, cu uite ce-a mai plănuit NATO!
    Treziți-vă oameni buni, încetați cu știrile alarmiste și neconforme cu realitatea (NIMENI n-a reușit să prevadă că Hitler va invada Polonia în zorii zilei și va declanșa în 1939 WWII, nici presa și nici politicienii vremii, credeți că veți fi în stare voi să anticipați asemenea evenimente?) că altfel iarăși ne vom vedea soarta hotărâtă pe un colț de șervețel!

  2. Europa divizata !,Germania dependenta de gazul rusesc !Germania a suferit de doua ori dupa conflictele cu Rusia Vezi pacea de la Brest Litovsk in plina revolutie bolsevica ,vezi Posdam 45 !.Cine intra in ZONA RUSEASCA IARNA ESTE DIN START INVINS DE IARNA !.Cine nu tine seama de istorie ,o repeta .
    Cei 8500 de soldati al lui Biden sunt ca si pierderi 100% daca calca in Ucraina ,raportul de forte Rusia /America va fi de 14/1 !!!,in plus rusii in Ucraina sunt ca la ei acasa !.
    Ucrainienii au peste 25% din familii mixte !,AVANTAJ RUSIA .
    Argument – CATE GLOANTE S-AU TRAS LA OCUPARE CRIMEII =ZERO !,ARMATA UCRAINEANA S-A PREDAT RUSILOR !.
    VA RIANTA UNEI CACIALMALE N-O IA NIMENI IN CALCUL ??.
    NATO !!,o adunatura de pripas -COORDONARE !!,CE-I AIA ?,FIDELITATE !!,DE UNDE ?,INTEROPERABILITATE !!,CINE CU CE ?,LOGISTICA !!, ALTA GAURA IN SISTEM,ARMAMENT SI MUNITIE !! ,FIECARE CU CE ARE !! TRAGE LINIE SI VEZI CE-AU MASAT RUSII LA GRANITA UCRAINEI PE TIPURI DE ARME ,VEZI LOGISTICA ,VEZI NIVELUL DE INSTRUIRE ,VEZI MOTIVAREA !. VEZI SEFII NATO !-CE FACI CU UNUL CA PROSTOVANUL MIRCIULICA LA COMANDA TRUPELOR NATO ??.
    CE FACI CU GENERALII DE MUCAVA FACUTI LA APELUL BOCANCILOR !,AVEM ZECI DE GENERALI FARA O ZI DE FRONT ! SI CU PREGATIREA ECHIVALENTA A LUI MOS TEACA !.
    CE CAUTAM NOI IN UCRAINA ?,ACEA UCRAINA CARE NUMAI NECAZURI NE-A FACUT ,VEZI : ROSTOK SABORDAT DEA CURMEZISUL DUNARII,VEZI BASTROE,VEZI INSULA SERPILOR ,VEZI PLATOUL CONTINENTAL ,VEZI PRIGOANA ROMANILOR IN BUCOVINA DE NORD SI IN JUDETELE BOLGRAD SI ISMAIL , UCRAINA SI INVESTITIA DE 1 MILIARD $ la KRIVOIROG !! ,AJUNGE .

  3. Sa-si ia Rusia ce teritorii a mai avut prin Ucraina, sa ne luam si noi teritoriile pe care Ucraina ni le ocupa pe nedrept, si o sa fie pace cu Ucraina care nu va mai ocupa teritoriile altora.

  4. Normal ca unele state europene să aibă opinii separate față de SUA. Conflictul se vrea a se duce în Europa, lângă casa lor, nu pe teritoriul SUA. De fapt americanii sunt consecvenți, doctrina lor prevede ca orice conflict armat să aibă loc cât mai departe de propria graniță. Aici, Ucraina, mărul discordiei, a intrat într-un joc din care nu va ieși decât jumulită, vorba aceea, și … și cu banii luați. SUA nu vor avea curajul să declanșeze un conflict cu Rusia, putere militară cam de același calibru, chiar dacă dorește să atragă de partea sa alți păcălici. Rusia nu se compară cu Iraq, Afganistan sau Libia, dacă ținem cont și de ce aliați și-a cam făcut în ultimii ani. Nu uitați că americanii s-au mișcat greu și în privința Siriei, neîndrăznind să aibă vreo reacție fermă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger