AcasăȘTIRI EXTERNEȘOC în America: criză de recrutare în US Army! De ce fug...

ȘOC în America: criză de recrutare în US Army! De ce fug tinerii de înrolare

Criză de recrutare în armata SUA, în pline tensiuni cu Rusia. Tinerii nu mai au încredere în „visul american” / Foto: printscreen

Armata americană se confruntă cu un deficit de recrutare tot mai mare – unul atât de mare încât congresmenii încep să se îngrijoreze.

„Armata trebuie să recunoască faptul că a existat o evoluție în rândul populației tinere”, a declarat reprezentantul Jackie Speier din California, președintele Subcomisiei pentru personal militar.

„Faceți armata atractivă”

„Și dacă aveți de gând să vizați acea populație tânără pentru a servi în armată, trebuie să o faceți atractivă pentru ea”. Dintre toate ramurile militare, U.S. Army (forțele terestre) întâmpină cele mai mari dificultăți în acest an fiscal în a atrage recruți, scrie CNBC. Celelalte servicii ar trebui să reușească să își atingă obiectivele, potrivit Stars and Stripes, dar problemele de fond continuă să facă din recrutare un efort dificil.

„Unele servicii se luptă mai mult decât celelalte”, a declarat Mackenzie Eaglen, senior fellow la American Enterprise Institute. „US Army se luptă cu siguranță cel mai mult – este, de asemenea, cea mai mare. Ei revizuiesc unele dintre standardele de pregătire fizică și unele dintre standardele academice chiar acum pentru a încerca să se grăbească pentru sfârșitul acestui an fiscal”.

Totuși, recrutorii se lovesc în continuare de unele probleme comune care îi împiedică pe tineri să se înroleze sau chiar să dorească să o facă, inclusiv sănătatea fizică sau mentală precară a prea multora dintre ei, neîncrederea lor în guvern (și în războaiele sale) și recentele închideri de școli legate de pandemie, care au făcut mult mai greu pentru recrutori să stabilească relații cu liceenii.

Problemele de recrutare, oglindă a problemelor societății

Multe dintre aceste probleme legate de recrutare sunt, de asemenea, probleme americane, legate de deteriorarea calității vieții în această țară. De la un nivel de trai de bază până la valori comune. Într-o națiune în care prieteniile între clasele socio-economice sunt vitale pentru accesul tinerilor la noi oportunități, acest lucru ar trebui să îngrijoreze, afirmă The Nation.

Nu este un secret pentru nimeni că armata SUA vizează comunitățile cu venituri mici în activitățile sale de recrutare. Are un istoric lung, de exemplu, de a se concentra pe liceele care au proporții mai mari de elevi săraci. De asemenea, se pare că recrutorii apar la mall-uri, la localuri de fast-food și chiar la magazine mari – locurile în care mulți americani săraci și din clasa muncitoare lucrează, mănâncă sau cumpără.

În astfel de comunități, se dovedește că armata ar putea să nu mai poată promite oportunități atâtor tineri.

Guvernul este criticat pentru a făcut o treabă din ce în ce mai slabă în a oferi o rețea de siguranță socială, de bază de securitate alimentară, o educație decentă și îngrijire medicală rezonabilă pentru cei mai săraci cetățeni. Astfel că mulți ajung la vârsta la care pot fi recrutați dar nu îndeplinesc cerințele.

Anual, proporția tinerilor sănătoși din punct de vedere psihic și fizic a fost în scădere. Drept urmare, aproximativ trei sferturi dintre cei cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani sunt automat descalificați de la serviciul militar pentru obezitate, antecedente penale, consum de droguri sau alte motive similare.

author avatar
Tudor Borcea