AcasăȘTIRI EXTERNECriminalul care a ucis nouă persoane de culoare într-o biserică din Charleston,...

Criminalul care a ucis nouă persoane de culoare într-o biserică din Charleston, condamnat definitiv la moarte

Dylann RoofCriminalul care a ucis nouă persoane de culoare într-o biserică din Charleston, condamnat definitiv la moarte

Dylann Roof, tânărul extremist care în 2015 a împuşcat mortal nouă persoane de culoare într-o biserică din Charleston, Carolina de Sud, a fost condamnat definitiv la moarte.

O curte de apel federală a confirmat, miercuri, 25 august, condamnarea la moarte a americanului. „Niciun rezumat clinic şi nicio analiză juridică minuţioasă nu poate prezenta atrocitatea actului lui Roof. Crimele sale îl fac pasibil de sentinţa cea mai severă pe care o societate dreaptă o poate da”, au conchis judecătorii tribunalului din Richmond în verdictul lor în unanimitate, relatează Digi24.

Convins de supremaţia albilor asupra altor rase pe care le considera inferioare, Dylann Roof a tras de 77 de ori într-o biserică metodistă din Charleston pe 17 iunie 2015. A ucis nouă enoriași de culoare care veniseră la o întâlnire de studiu biblic. Tânărul avea atunci doar 21 de ani.

Ucigașul a fost condamnat pentru crime rasiste

Atacul sângeros cu atât mai şocant pentru că s-a comis într-un loc simbol al luptei împotriva sclaviei. Emanuel African Methodist Episcopal Church reuneşte cea mai veche comunitatea de culoare din acest oraş istoric din epoca plantaţiilor, situat în sud-estul SUA.

Roof a fost condamnat la începutul lui 2017 la pedeapsa cu moartea, după ce nu a exprimat niciun fel de regrete pentru atac şi nici nu şi-a cerut iertare victimelor. Reamintim că din luna mai, Carolina de Sud a introdus ca opțiune pentru cei condamnați la moarte și plutonul de execuție, pe lângă scaunul electric.

Dar criminalul nu riscă să fie executat prea curând, întrucât administraţia preşedintelui Biden a impus luna trecută un moratoriu asupra execuţiilor federale.

author avatar
Andreea Vlad