AcasăȘTIRI EXTERNECrimă șocantă în Caraibe. Procuror antimafia, ucis în luna de miere /...

Crimă șocantă în Caraibe. Procuror antimafia, ucis în luna de miere / Tragedia, în văzul lumii, pe o plajă paradisiacă

Crimă șocantă în Caraibe. Procuror antimafia, ucis în luna de miere / Tragedia, în văzul lumii, pe o plajă paradisiacă

Procurorul Marcelo Pecci din Paraguay, un specialist în lupta împotriva traficului de droguri, a fost asasinat marți, 10 mai, de criminali care au debarcat cu un jet-ski pe plaja paradisiacă a unei insule columbiene din Caraibe, unde își petrecea luna de miere.

Cinci anchetatori columbieni au fost trimiși pe insula Baru, „unde a fost comisă crima”, pentru a efectua investigații cu sprijinul Paraguayului și al Statelor Unite, a anunțat presei, la începutul după-amiezii, șeful poliției columbiene, generalul Jorge Luis Vargas.

Ucis pe plaja hotelului

El nu a precizat data exactă sau circumstanțele crimei, care a avut loc în timp ce procurorul se afla în luna de miere pe insula turistică. Marcelo Pecci, în vârstă de 45 de ani, s-a căsătorit cu jurnalista columbiană Claudia Aguilera la Cartagena pe 30 aprilie, informează RFI.

„Da, este mort”, a confirmat soția sa, care este însărcinată, într-un scurt interviu acordat unui post de radio columbian. Crima a avut loc pe plaja privată a hotelului Decameron, în mijlocul turiștilor și în fața apelor limpezi și albastre ale Mării Caraibelor. „Doi bărbați au sosit (de pe mare) cu o ambarcațiune, s-au apropiat și au deschis focul, înainte de a fugi”, a spus ea. „Un gardian a încercat să intervină, l-au împușcat și pe el”. Procurorul Pecci „nu a primit nicio amenințare”, a mai spus femeia.

Complexul hotelier în care era cazat cuplul a dat mai multe detalii într-un comunicat, precizând că „ucigașii au sosit cu un jet-ski pe plaja din fața hotelului”.

Tineri căsătoriți, așteptau un copil

În ultima fotografie postată înainte de tragedie pe contul de Instagram al tinerei, cuplul era îmbrățișat pe o plajă, cu o pereche de botoșei de bebeluș în prim-plan, sugerând că tinerii căsătoriți așteptau un copil.

Potrivit ambasadorului paraguayan în Columbia, Sophia Lopez, „transferul” corpului neînsuflețit al procurorului Pecci în țara sa „nu va avea loc imediat”, din cauza necesităților anchetei. Procurorul se afla într-o călătorie „privată” și nu avea programate întâlniri de lucru în timpul șederii sale, a declarat diplomatul, potrivit presei columbiene.

Marți după-amiază, poliția columbiană a publicat o fotografie a unuia dintre presupușii ucigași, purtând bermude negre și o pălărie Panama bej.

„Modul de execuție, tipic mafiei”

Pe Twitter, președintele paraguayan Mario Abdo Benitez a condamnat „asasinarea lașă a procurorului Marcelo Pecci în Columbia”, care „îndoliază întreaga națiune paraguayană”.„Modul în care au acționat (criminalii), modul în care au executat, este tipic mafiei. Nu văd nicio altă explicație (…)”, a declarat președintele Asociației procurorilor din Paraguay, Augusto Salas.

Într-o intervenție la un post de radio columbian, procurorul general al Paraguayului, Sandra Quiñonez, a reamintit că Pecci obținuse „condamnări importante” în cei „11 ani de luptă împotriva traficului de droguri și a criminalității transnaționale”. „A vrut doar să se bucure de luna de miere, în intimitate, și de aceea nu a avut gărzi de corp” în jurul său. „Era un mare prieten (…) mi-a spus că soția lui așteaptă un copil”, a confirmat Quiñonez.

O „comisie de ofițeri de poliție” din Paraguay se va deplasa în Columbia pentru a participa la ancheta columbiană, a declarat generalul columbian Jorge Luis Vargas. Președintele columbian Ivan Duque a condamnat asasinatul prin intermediul contului său de Twitter și a declarat că este în comunicare cu omologul său paraguayan pentru a asigura „toată cooperarea (necesară) pentru a-i găsi pe cei responsabili”.

L-a trimis după gratii și pe Ronaldinho

Marcelo Pecci a fost procuror specializat în crimă organizată, trafic de droguri, spălare de bani și finanțare a terorismului. El era cunoscut pentru implicarea sa în ancheta care l-a trimis după gratii pe fotbalistul Ronaldinho între martie și august 2020 pentru că a intrat în Paraguay cu documente false.

În ultimii ani, Paraguay și Columbia și-au consolidat cooperarea împotriva criminalității organizate internaționale. În ciuda deceniilor de luptă împotriva cartelurilor și a traficanților de droguri, Columbia rămâne cel mai mare producător și exportator de cocaină din lume.

author avatar
Tudor Borcea
831 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger