AcasăȘTIRI EXTERNECrimă șocantă în Canada. Un jandarm de 28 de ani, ucis la...

Crimă șocantă în Canada. Un jandarm de 28 de ani, ucis la datorie / Mesajul premierului Justin Trudeau – VIDEO

Crimă șocantă în Canada. Un jandarm de 28 de ani, ucis la datorie / Mesajul premierului Justin Trudeau - VIDEO / Foto: printscreen

Un jandarm canadian în vârstă de 28 de ani a fost ucis la datorie, marți. El a fost împușcat în timp ce investiga o coliziune între două autovehicule.

Un jandarm din Canada a murit, marți, după ce a fost împușcat în timpul serviciului, la aproximativ 100 de kilometri sud de orașul Toronto, a anunțat poliția.

Doi suspecți au fost reținuți

„Cu inima grea, am regretul să anunț că un agent al Poliției provinciale din Ontario (OPP), Grzegorz Pierzchala, a fost ucis astăzi în timpul serviciului”, a declarat comisarul OPP Thomas Carrique pe Twitter.

Grzegorz Pierzchala „investiga o coliziune într-un accident rutier când a fost împușcat mortal în această după-amiază” în micul oraș Hagersville, cu o populație de aproximativ 3.000 de locuitori, în sudul provinciei, potrivit unui comunicat.

Potrivit poliției, Pierzchala a răspuns la un apel privind un vehicul aflat într-un șanț, în jurul orei 14:40, la aproximativ 40 de kilometri de Hamilton, în apropiere de Hagersville, Ontario. La sosire, Pierzchala a fost împușcat. El a fost transportat la spital cu răni care îi puneau viața în pericol.

Jandarmul, în vârstă de 28 de ani, se afla la datorie de puțin peste un an. A murit în spital. Doi suspecți au fost reținuți, un bărbat și o femeie, a declarat poliția în cadrul unei conferințe de presă marți, scrie Ouest-France.

În cursul serii, premierul canadian Justin Trudeau a deplâns „vestea sfâșietoare”. „Gândurile tuturor canadienilor sunt alături de familia, prietenii și colegii săi”, a scris el pe Twitter.

Deși Canada este mai puțin obișnuită cu atacurile cu arme de foc decât vecina sa, SUA, se confruntă totuși cu o recrudescență a acestor acte de violență, ceea ce a determinat autoritățile să legifereze recent interzicerea armelor de mână.

author avatar
Tudor Borcea