AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Varianta Omicron, detectată și în Germania. Marea Britanie promite „foarte repede”...

Covid-19. Varianta Omicron, detectată și în Germania. Marea Britanie promite „foarte repede” un vaccin

Covid-19. Varianta Omicron, detectată și în Germania. Marea Britanie promite „foarte repede” un vaccin

Varianta Omicron este, după toate probabilitățile, deja prezentă în Germania”, a anunțat ministrul regional pentru probleme Sociale, Kai Klose, pe Twitter. Această nouă evoluție Covid-19 sperie deja întreaga comunitate internațională.

După Belgia, unde a fost raportat un prim caz dovedit al variantei Omicron într-o țară UE, Germania ar putea, la rândul ei, să fie deja contaminată cu noua variantă Covid-19 descoperită în Africa de Sud, ceea ce este îngrijorător.

„Mutații tipice variantei Omicron”

Un caz suspect, depistat la o persoană recent întoarsă din Africa de Sud, a fost depistată pozitivă la Covid-19, au anunțat sâmbătă, 27 noiembrie, autoritățile regionale din landul Hesse (Vest). „Varianta Omicron este, după toate probabilitățile, deja prezentă în Germania”, a anunțat ministrul regional pentru probleme Sociale, Kai Klose.

Testele efectuate vineri seara pe un pasager sosit pe aeroportul din Frankfurt din Africa de Sud au scos la iveală „mai multe mutații tipice ale variantei Omicron”, a adăugat el

Această nouă variantă a coronavirusului, detectată pentru prima dată joi în Africa de Sud, este considerată „îngrijorătoare” de către OMS. Ar prezenta un risc crescut de contagiune în comparație cu alte variante, inclusiv Delta, dominantă și deja foarte contagioasă.

„Din cauza acestei suspiciuni puternice, această persoană se află în izolare la domiciliul său. Analiza completă a rezultatelor este încă în curs”, a spus ministrul, scrie Le Point.

Noua variantă a fost detectată și în Malawi, Israel, Botswana și Hong Kong.

Oxford promite rapid un vaccin

Omul de știință britanic care a condus cercetările asupra vaccinului Oxford/AstraZeneca împotriva Covid-19 a declarat sâmbătă că un nou ser ar putea fi dezvoltat „foarte rapid” împotriva variantei Omicron.

Profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, a considerat „extrem de puțin probabil” ca această nouă variantă să se răspândească puternic în cadrul populației vaccinate, „cum am văzut anul trecut” cu varianta Delta.

Dar dacă este cazul, „ar fi posibil să acționăm foarte repede”, a spus el pentru BBC, pentru că „procesele de dezvoltare a unui nou vaccin sunt din ce în ce mai bine puse la punct”.

Cu toate acestea, el consideră că vaccinurile actuale ar trebui să funcționeze împotriva noii tulpini considerate „îngrijorătoare” de către OMS, dar că acest lucru va fi sigur doar în săptămânile următoare, scrie France 24.

Nici un caz al variantei Omicron nu a fost încă detectat în Marea Britanie, una dintre țările din Europa cele mai îndoliate de coronavirus, cu peste 144.500 de morți. Cu toate acestea, guvernul a anunțat joi restricții severe pentru pasagerii din șase țări africane, inclusiv Africa de Sud, unde varianta Omicron fost detectată pentru prima dată.

Într-un comunicat, AstraZeneca a declarat că a „dezvoltat, în strânsă colaborare cu Universitatea din Oxford, o platformă de vaccinală care ne permite să răspundem rapid la noile variante care pot apărea”. Compania farmaceutică britanică a anunțat că „făcea deja cercetări în locurile unde a fost identificată varianta”.

Producătorii de vaccinuri Pfizer/BioNTech, Moderna și Novavax și-au exprimat, de asemenea, încredere în capacitatea lor de a combate tulpina Omicron.

author avatar
Tudor Borcea
250 afisari

3 COMENTARII

  1. A ha ha, bai occidentalilor fara minte si fara Dumnezeu, astia vor ca dupa ce a-ti fost o turma de oi docile si dresate, si multiplu vaxxinate in cap, acum vreau sa accelereze experimentul mondial pe cobaii ca voi, asa ca un pas inainte cei 1 milion de fericiti cobai care nu vor avea nimic, dar vor fi fericiti, conform lui Klaus Schwabb, stiti voi, nazistul ala care chiar e un nazist imputit, si va vrea tot binele din lume, cu forta, desigur !! Ha ha ha 🙂 E clar deja ca s-a trecut la nivelul urmator, o sa omoare la astia vaxxinati in cap cu sutele in fiecare zi, astia se pare ca cauta niste anumite secvente rare de ADN, e clar ca nu le-au gasit inca, si e si mai clar ca acele secvente umane sunt numai in grupul ascuns al celor ne-vaxxinati incap !! Cei care va simtiti cu musca pe caciula, e cazul sa incepeti sa va ascundeti prin niste munti si stanci, acolo va vor dibui nazistii astia mai greu !! Ha ha ha 🙂 Vien razboiul, asa ca aia e, s-a cam terminat si cu democratia, si o sa scape numai cine poate !! Sieg Heil, Sieg Heil !! Arbidol Macht Frei 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger