AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Varianta indiană, detectată în cel puțin 17 țări

Covid-19. Varianta indiană, detectată în cel puțin 17 țări

Covid-19.Varianta indiană, detectată în cel puțin 17 țări

Această variantă a fost clasificată de Organizația Mondială a Sănătății ca „variantă de interes”, ceea ce ar indica faptul că este mai periculoasă.

Varianta indiană a Covid-19 face lumea să tremure. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), varianta B.1.617, mai cunoscută sub numele de varianta indiană datorită primei sale apariții în India, a fost detectată în peste 1.200 de secvențe de genom, în „cel puțin 17 țări”.

„Majoritatea materialelor încărcate în baza de date GISAID provin din India, Marea Britanie, SUA și Singapore”, a informat OMS în actualizarea săptămânală a pandemiei.

În ultimele zile, varianta a fost raportată și în mai multe țări europene (Belgia, Elveția, Grecia, Italia).

Modelarea preliminară a OMS bazată pe secvenţele descărcate în GISAID indică faptul că „B.1.617 are o rată de creştere mai mare decât alte variante care circulă în India, sugerând o contagiozitate mai mare.

OMS a clasificat recent această variantă ca „variantă de interes” și nu ca „variantă preocupantă”. Or, acest ultim nume ar indica faptul că această variantă este mai periculoasă (o contagiozitate mai mare, mai letală și capabilă să scape de imunizările vaccinale).

Această variantă ridică încă întrebări. „Alte comportamente” pot fi, de asemenea, la originea reapariției cazurilor în India, potrivit OMS, cum ar fi nerespectarea restricțiilor sanitare și adunările în masă.

Potrivit OMS, nu se știe încă dacă „rapoartele de mortalitate ridicată se datorează severității crescute a variantei, tensionării capacității sistemului de sănătate datorită creșterii rapide a numărului de cazuri sau ambelor”.

352.991 de infectări și 2.812 decese într-o singură zi

India se confruntă cu o explozie de cazuri Covid-19, depășind un record mondial de 352.991 de noi infecțări și un record național de 2.812 decese, luni, ceea ce a dus numărul total de cazuri la nivel mondial la 147,7 milioane. Ajutorul internațional promis Indiei, copleșită de un al doilea val epidemic devastastor , a început să sosească odată cu primele transporturi de echipamente medicale și oxigen din Marea Britanie, ajungând, marți dimineața, la New Delhi.

UE și Statele Unite au trimis, de asemenea, ajutoare pentru India, cea mai îndoliată țară după Statele Unite, Brazilia și Mexic.

Crematoriile nu mai fac față. Rudele celor morți trebuie să aducă combustibil

Crematoriile lucrează non stop în India iar multe nu mai fac față sau nu mai rezistă tehnic fluxului de cadavre.

Instalațiile deja se strică, lemnele se epuizează iar familiilor celor decedați li se cere să aducă propriul combustibil pentru a-i incinera pe cei care au pierdut lupta cu moartea.

Multe incinerări se fac, de altfel, în aer liber, în piețe sau alte zone. „Începem la răsăritul soarelui și incinerările continuă dincolo de miezul nopții”, a declarat un preot pentru AFP.

Angajații multor crematorii și cimitire spun că numărul oficial al morților morți este mai mic decât în realitate, având în vedere afluxul interminabil de cadavre.

author avatar
Tudor Borcea
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger