AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19, vaccinat cu corectitudinea politică pentru a evita „stigmatizarea și discriminarea”

Covid-19, vaccinat cu corectitudinea politică pentru a evita „stigmatizarea și discriminarea”

Covid-19, vaccinat cu corectitudinea politică pentru a evita „stigmatizarea și discriminarea”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat un nou sistem de denumire pentru variantele Covid-19. Pentru a împăca și capra și varza, a se citi pentru a evita în special denumirile „stigmatizante și discriminatorii”, OMS va denumi variantele coronavirusului cu litere grecești.

B.1.617, B.1.1.7, B.1.351 …Reținerea denumirilor științifice ale variantelor de coronavirus dă bătăi de cap. Dar OMS va simplifica lucrurile dându-le și nume din alfabetul grec.

Ideea este de a avea nume „ușor de pronunțat și de reținut” , dar și de a evita ca publicul larg și mass-media să utilizeze nume „stigmatizante și discriminatorii” referitoare la locul unde au fost detectate primele cazuri de variante, se arată într-un comunicat OMS.

„Nicio țară nu ar trebui să fie stigmatizată pentru detectarea și raportarea variantelor”, a scris pe Twitter conducătorul tehnic al OMS împotriva Covid-19, Maria Van Kerkhove. Ea a solicitat, de asemenea, „supravegherea robustă” a variantelor și schimbul de date științifice pentru a contribui la stoparea răspândirii”, scrie BBC.

Trump și „Kung Flu”

În Statele Unite de exemplu, au crescut atacurile împotriva persoanelor de origine asiatică, Donald Trump, care a fost președinte în primul an al pandemiei, a făcut totul pentru a da vina pe China, unde noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată. A vorbit adesea despre virusul chinezesc sau „Kung Flu” (joc de cuvinte).

Deși virusul a apărut în China, Beijingul vede roșu o anchetă internațională independentă pe teritoriul său cu privire la originea Covid-19. Excluzând pista unui accident de laborator, în special la Institutul de Virusologie din Wuhan- orașul considerat epicentrul pandemiei. Invocând în acest sens ancheta OMS, care nu face însă lumină asupra originilor Covid-19.

Pentru a evita „stigmatizarea” asiaticilor, Congresul SUA a adoptat chiar o lege pentru a combate mai bine fenomenul, „Covid-19 Hate Crimes Act”, scrie Ouest-France.

Păsăreasca de pandemie

Numele științifice vor continua să existe deoarece oferă date utile experților, dar OMS nu le va mai folosi în comunicarea sa zilnică.

Iar organizația încurajează puternic autoritățile naționale, mass-media și alte persoane să adopte noile nume.

Astfel, varianta B.1.1.7, identificată pentru prima dată în Marea Britanie, a fost denumită Alfa. B.1.351, identificată pentru prima dată în Africa de Sud, devine Beta, și varianta P.1, detectată în Brazilia, devine Gamma.

La începutul acestei luni, guvernul indian a criticat denumirea variantei B.1.617.2 – detectată pentru prima dată în această țară în octombrie anul trecut – drept „varianta indiană”, deși OMS nu a etichetat-o ​​niciodată oficial ca atare. Noua denumire este Delta.

Dacă sunt identificate oficial mai mult de 24 de variante, mai mult decât literele din alfabetul grec, va fi anunțat un nou program de denumire, a declarat Van Kerkhove.

author avatar
Tudor Borcea
274 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai Tedros de la OMS, bai negrule, lasa tu gargara, bai politrukule lui peste prajit, si normal ca trebuie denumiri dupa tara de unde provine arma biologica chinezeasca, ca doar nu a venit din Burundi, bai ametitule !! 🙂 Dar tu, bai negrule, cand te intepi de 2 ori cu vaxinurile voastre minune, care ca efect secundar au invatarea zborului fara avion, ca tu te tot sustragi, bai in-corektule a-politic, toti stiu ca esti unealta chinezoilor aia mici, galbeni si sfrijiti, bai vandutule !! 🙂 Vezi ca iti pun afrikanii tai pielea pe saramura, bai ordinarule !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger