AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Ungaria dispune deja de șase vaccinuri diferite

Covid-19. Ungaria dispune deja de șase vaccinuri diferite

Covid-19. Ungaria dispune deja de șase vaccinuri diferite/Foto: Orban Viktor/Facebook

În timp ce rata de vaccinare a populației depășește acum 30%, Ungaria înregistrează și un procent de 2.400 de decese la milion de locuitori. Ungaria este singura țară din UE care a decis să folosească vaccinuri din Rusia și China, fără a aștepta avizul Agenției Europene a Medicamentelor (EMA).

Cecilia Muller, şefa Direcţiei naţionale de sănătate publică din Ungaria, a anunțat că în Ungaria a ajuns și vaccinul Janssen, o filială a companiei Johnson&Johnson, astfel că pot fi administrate deja șase vaccinuri diferite împotriva coronavirusului.

Ungaria a achiziționat deja vaccinuri împotiva Covid-19 din Rusia (Sputnik V) și China (Sinopharm), ambele neautorizate în UE, folosind și cele produse de Pfizer/BioNTech, Moderna şi AstraZeneca.

Cecilia Muller a spus că anumite date epidemiologice arată o uşoară scădere, astfel încât se poate afirma că valul al treilea al epidemiei a ajuns la apogeu. Ea a indicat, totuşi, că o tendinţă poate fi citită doar din mediile stabilite pe perioade de 7-14 zile.

În spitale se află încă mulţi pacienţi din cauza infecţiei, printre care mulţi tineri. Luni, 1209 bolnavi au fost trataţi cu aparate de respiraţie artificială, numărul deceselor a fost de 272, a explicat ea.

Specialista a evocat şi faptul că mutaţia britanică a coronavirusului este mai contagioasă şi că acest pericol nu va dispărea.

Măsurile de protecţie – păstrarea distanţei, utilizarea măştii de protecţie, dezinfectarea mâinilor – şi administrarea vaccinurilor pot sparge lanţul infecţiei, deoarece aceasta depinde în mare măsură de „cât de sensibil este organismul faţă de virus”,scrie MTI.

Un vaccin similar Sputnik V

Cecilia Muller a afirmat despre vaccinul Janssen, care a sosit marţi dimineaţa, că este similar cu vaccinul rus Sputnik V, fiind un vaccin vector care conţine Adenovirus 26, fiind diferit prin faptul că o doză din acest vaccin este suficientă pentru imunitatea care
se formează la două săptămâni după vaccinare.

Vaccinul poate fi administrat oricărei persoane cu vârsta de peste 18 ani, inclusiv celor care au fost infectaţi anterior, cu excepţia mamelor însărcinate şi care alăptează.

Şefa direcţiei naţionale de sănătate publică a precizat că vaccinul Janssen va fi utilizat pe autobuzele de vaccinare ale armatei.

Nu ne-am luat după manualele de la Bruxelles

Răspunsul Ungariei la criza economică şi de sănătate provocată de coronavirus s-a dovedit a fi bun, datorită faptului că Guvernul nu a ales „calea descrisă în manuale” pentru a face faţă crizei și nu s-a mulţumit cu achiziţiile de vaccin ale Bruxelles-ului a declarat, luni, Peter Szijjarto, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

Dacă Ungaria ar fi aplicat soluţiile impuse de Bruxelles, oferite de „manualele politicienilor de stânga” în gestionarea crizei, atunci, azi, ar fi fost cu mii dedecese mai multe, alte zeci de mii de persoane ar fi fost infectate şi multe sute de mii de angajaţi şi-ar fi pierdut locul de muncă.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
163 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger