AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Un zgârie nori anti-virus, înalt de 182 de metri, va fi...

Covid-19. Un zgârie nori anti-virus, înalt de 182 de metri, va fi construit în Florida

Covid-19. Un zgârie nori anti-virus, înalt de 182 de metri, va fi construit în Florida

În Statele Unite, în orașul Miami, Florida, un constructor va realiza un zgârie nori, înalt de 55 de etaje, în care se poate trăi în autarhie totală, cu un laborator, un centru medical, o farmacie și multe alte servicii. Motivul acestei clădiri autosuficiente? Pentru a se putea proteja în cazul unei noi pandemii, după Covid-19

Sună a ficțiune științifico-fantastică, dar pandemia Covid-19 a dat idei arhitecților de peste Atlantic.

Toate într-unul

Un turn antivirus va fi construit în doi ani în Florida: Legacy Tower, 55 de etaje și o înălțime de 182 de metri, în complexul de lux Miami World Center, are particularitatea de a-și proteja locuitorii de o eventuală pandemie.

Clădirea va avea apartamente și camere de hotel, astfel încât locuitorii să poată trăi complet în autosuficiență. Acest turn din inima Miami-ului va include toate serviciile posibile: un laborator ultramodern, o farmacie, un centru medical accesibil din apartament sau camera de hotel, scrie Europe 1.

Obiectivul, pentru promotorul Daniel Kodsi, este pregătirea de a face față riscului de pandemie în viitor. „Ceea ce este unic la acest proiect este că a fost conceput ținând cont de modul de viață din vremurile Covid-19. Avem un centru medical, un hotel, reședințe, toate într-un singur turn. Este într-adevăr un oraș într-un oraș, un clădire pregătită să facă față unei pandemii. Acolo te vei putea adăposti fără probleme”, promite el.

Tehnologii de ultimă oră

Pentru a face acest lucru, arhitecții pun accent pe noile tehnologii: purificatoare de aer, materiale antimicrobiene sau chiar roboți care ucid bacteriile pentru a face curățenie. Ușile se vor deschide folosind sisteme fără contact sau prin recunoaștere facială.

Costul proiectului: echivalentul a 432 milioane euro. Turnul Legacy este programat să fie finalizat în 2024. Va face parte dintr-un mare complex de clădiri și ar putea deveni simbolul Miami-ului de mâine, deoarece Florida atrage din ce în ce mai mulți americani bogați care se lasă tentați de soare și de rata de impozitare scăzută.

author avatar
Tudor Borcea
303 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger