AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Un gigant american schimbă regulile. Angajații își pot scoate măștile la...

Covid-19. Un gigant american schimbă regulile. Angajații își pot scoate măștile la muncă

Covid-19. Un gigant american schimbă regulile. Angajații își pot scoate măștile la muncă

Angajații Amazon vaccinați împotriva Covid-19 își pot scoate măștile la locul de muncă, începând de vineri, 11 februarie, a precizat compania într-o notă internă.

Schimbarea politicii se aplică tuturor lucrătorilor, în clădirile de birouri, facilitățile de operare și în alte locuri.

Măștile de protecție rămân necesare pentru oricine intră în unități și care nu este complet vaccinat, și pentru angajații care nu și-au înregistrat statutul de vaccinare în instrumentul intern de raportare al Amazon. Aceasta permite acestor angajați să obțină un autocolant pentru insigna lor de identificare.

Scăderi bruște de infectări în SUA

Amazon a spus că urmează îndrumările autorităților de sănătate publică și ale propriilor experți medicali, deoarece cazurile de Covid-19 au înregistrat o scădere bruscă în SUA.

„Acesta este un semn pozitiv că putem reveni la calea către operațiuni normale”, a spus compania.

De asemenea, Amazon a anunțat că nu va mai oferi concediu plătit angajaților nevaccinați care trebuie să lipsească de la serviciu din cauza maladiei.

Angajații care au primit cel puțin o doză și și-au înregistrat statutul în sistemul companiei vor fi în continuare eligibili.

Compania a spus că, cu excepția cazului în care legislația federală, statală sau locală impune altfel, angajații care nu sunt încă vaccinați și/sau nu și-au înregistrat vaccinarea vor beneficia de un concediu fără plată pentru izolare/carantină timp de șapte zile.

Amazon oferă în prezent 40 de dolari și o zi liberă neplătită per doză de vaccin, inclusiv pentru rapeluri, atunci când acele vaccinuri sunt înregistrate la companie.

„Vaccinările sunt disponibile pe scară largă, iar beneficiul este clar: a fi vaccinat complet și a primi un rapel este cel mai bun mod de a te proteja”, a spus Amazon.

author avatar
Tudor Borcea
266 afisari

2 COMENTARII

  1. Au observat ,in sfarsit,idiotii ca masca pe figura timp de 8 ore sau mai mult scade randamentul si calitatea muncii angajatilor.

  2. Multi cumparatori incep sa pedepseasca compania Amazon si fac plangere impotriva acestora cand cumpara produse de la unele companii sau de pe alte site-uri si le primesc in colete cu logo Amazon. Slugile vor sa numere sclavii. Tot mai putini cumparatori pe Amazon in ultimul timp pentru sustinerea micilor interprinzatori.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger