AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. UE nu găsește un acord privind primirea călătorilor din China

Covid-19. UE nu găsește un acord privind primirea călătorilor din China

Covid-19. UE nu găsește un acord privind primirea călătorilor din China / Foto: printscreen

În timp ce numărul cazurilor de Covid-19 explodează în China și populația țării va putea în curând să călătorească fără constrângeri sanitare, cele 27 de țări UE s-au întâlnit joi la Bruxelles pentru a încerca să se coordoneze. În timp ce Italia și Spania tocmai au reintrodus controalele obligatorii la sosire în țările lor, alte țări nu sunt de acord.

Începând cu 8 ianuarie, carantina obligatorie în China se va încheia. Milioane de persoane vor putea călători fără constrângeri sanitare, în timp ce numărul cazurilor explodează în țară, cu numeroase variante.

Restricții numai în cazul în care apare o nouă variantă

La Bruxelles, membrii UE au organizat joi o reuniune de urgență. În urmă cu trei ani, lipsa lor de coordonare în fața Covid-19  a fost extrem de costisitoare. De data aceasta, cei 27 au ales să se pună de acord, dar nu sunt toți pe aceeași lungime de undă.

Italia este, de fapt, singura țară din Uniunea Europeană care s-a alarmat impunând, începând de miercuri, teste de depistare pentru călătorii din China. Jumătate din probele prelevate de la călătorii chinezi pe aeroportul din Milano au fost pozitive.

Prin urmare, Italia face apel la alte țări europene să facă același lucru. Vineri dimineață, Spania a anunțat, de asemenea, introducerea de controale în aeroporturile sale pentru călătorii care vin din China.

Dar, deocamdată, nu există variante noi. Prin urmare, țări ca Franța, Belgia și Germania nu vor să-și facă griji. Pentru acestea, populația este bine protejată datorită vaccinării, iar numărul călătorilor chinezi este încă limitat și ar trebui să rămână așa timp de câteva săptămâni.

Austria subliniază beneficiile economice ale revenirii turiștilor chinezi în Europa, astfel că nu vor fi reluate controalele la nivel european.

Bruxelles-ul rămâne vigilent, dar se vrea pragmatic. În cazul în care apare o nouă variantă, restricțiile ar putea fi reintroduse în mod coordonat, ceea ce ar putea dura ceva timp și ar putea readuce Europa la politica „fiecare pentru el însuși”.

author avatar
Tudor Borcea
217 afisari

9 COMENTARII

  1. Sa nu fie acceptati in UE chinezii. Sa stea acolo in Wuhan sa se bucure de realizarile ”stiintei”.Nu ei negau ca , cov 19 nu a plecat din China?

  2. Cei care nu stiu despre ce e vorba, adica tefeleii cobai multilateral vaxxinati in cap cu vitamine din serul magic otrava al lui arahat si gheorghitza muitza, amerlocii au dat drumul in octombrie la un noua arma biologica la chinezoii aia car eoricum sunt cam multi, conform nazistului-sef de Klauss Schwabb !! Iar astia cand si-au dat seama ce noroc a picat pe ei, au zis ca mai bine exporta noul virusel buclucas mai departe, chiar in Occidentul Kolektivizat ateu, decadent si kurkubeist, sa ii ajute sa isi faca o sinucidere kolektiva de toata frumusetea 🙂 Nu va faceti griji, ca la o adica, nazista aia tampita de Ursulla si toti din gasca ei de tampiti nazisti au antidotul distribuit, dar numai ei, iar restul mamaligarilor de acolo e fiecare pe cont propriu, asa ca, scapa numai care poate 🙂 Ha ha ha 🙂 Stai sa ajunga noua arma biologica si in Bukalistan, sa vezi cum se vor ascunde in bunkar toti ciumatii maciukanezului maidanez 🙂

  3. Viitoarea Plandemie se va numi Marburg.
    Aceasta se va datora efectelor secundare ale vaccinului „anticovid”. Asta face parte din planul lor satanic ptr. a ne pecetlui cu cifra fiarei 666. Billl Gates & Co. au pregatit deja „vaccinul”. Criminali nenorociti !

    Fratilor!

    Nu va panicati! Nu va vaccinati!
    Fortificati-va sistemul imunitar! vitamina C ( multe fructe si legume) vitamina D ( stati la soare cât se poate de mult) zinc ( ciuperci, etc.), ceai de pin sylvestre ( Nu pin maritim), etc. etc..
    Si în primul rând Nadejde în Bunul Dumnezeu si Maica Sfânta!

    Fratilor!

    La Multi Ani cu Sanatate si Bucurie!
    Sa dea DOMNUL, sa ne mântuim cu totii!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger