AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. UE cere degeaba reciprocitate. Frontierele SUA rămân închise

Covid-19. UE cere degeaba reciprocitate. Frontierele SUA rămân închise

Covid-19. UE cere degeaba reciprocitate. Frontierele SUA rămân închise

Nu contează dacă sunt testați sau vaccinați: frontierele americane rămân închise momentan pentru călătorii internaționali, a anunțat luni, 26 iulie, Casa Albă, invocând răspândirea rapidă a variantei Delta, în ciuda apelurilor la reciprocitate din partea europenilor în special. 

„Menținem în acest stadiu restricțiile de călătorie existente”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, justificând această decizie în special prin răspândirea rapidă a variantei Delta „aici și în străinătate”.

Măsuri criticate de angajatori și turoperatori

În timp ce țările Uniunii Europene au decis să-și redeschidă propriile frontiere pentru americani, cu condiția să fie vaccinați împotriva Covid-19 sau să prezinte un test negastiv, călătorii din spațiul Schengen, Marea Britanie și Irlanda nu au mai putut intra în Statele Unite din martie 2020, scrie AFP.

Această închidere a frontierei este puternic criticată de profesioniștii din turism din Europa, dar și de angajatorii americani.

De asemenea, Canada a decis să-și redeschidă granița începând cu 9 august pentru cetățenii americani și rezidenții permanenți care locuiesc în Statele Unite complet vaccinați, din nou fără reciprocitate.

Washingtonul a anunțat la începutul lunii iunie înființarea unor grupuri de lucru cu Canada, Mexic, Uniunea Europeană și Regatul Unit pentru a analiza problema călătoriilor internaționale, dând speranța unei relaxări a restricțiilor.

Nu numai că acest lucru nu se va întâmpla, dar SUA sporesc avertismentele către cetățenii săi tentați să călătorească în străinătate.

Contaminări în creștere

După ce i-a sfătuit pe americani să nu călătorească în Marea Britanie în urmă cu o săptămână, Centers for Disease Prevention and Control (CDC), principala agenție federală de sănătate publică din SUA, a adăugat, luni, Portugalia și Spania, printre altele, pe lista destinațiilor de evitat.

Pentru aceste țări de nivelul 4, cel mai înalt nivel de alertă sanitară, Statele Unite recomandă călătorilor să fie complet imunizați înainte de plecare și avertizează că, chiar și atunci, sunt expuși riscului.

SUA se confruntă, ca o mare parte a planetei, cu o creștere semnificativă a contaminării sub efectul variantei Delta, cea mai contagioasă de la izbucnirea pandemiei Covid-19.

Președintele Joe Biden și administrația sa, dar acum și un număr tot mai mare de politicieni din opoziție, apelează din ce în ce mai mult la relansarea procesului de vaccinare care a încetinit în timpul verii.

author avatar
Tudor Borcea
224 afisari

1 COMENTARIU

  1. Amerlocii sunt cea mai spurcata natie de pe fata pamantului.Te duc cu zaharelul,in fata iti zambesc,iar cum te-ai intors cu spatele iti baga jungherul intre coaste.Cand termina apa sau lemnele de la ei din ograda,sar la tine in curte si te lasa doar in izmene,sub pretextul ca ti-au implementat democratie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger