AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. SUA autorizează vaccinul produs de Johnson&Johnson

Covid-19. SUA autorizează vaccinul produs de Johnson&Johnson

Covid-19. SUA autorizează vaccinul produs de Johnson&Johnson

Potrivit Agenției americane pentru Medicamente (FDA), eficacitatea vaccinului împotriva formelor severe de Covid-19 în Statele Unite este de 85,9%.

Americanii vor avea de ales între trei vaccinuri pentru a face față Covid-19. Statele Unite au acordat sâmbătă autorizație de urgență pentru vaccinul Johnson & Johnson pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste, a declarat FDA.

Președintele Joe Biden a salutat imediat această aprobare în timp ce a cerut ca americanii să „nu lase garda jos” împotriva pandemiei.

Acest vaccin în doză unică, Janssen Covid-19, care poate fi păstrat la temperatura frigiderului, se alătură celor de la Pfizer/ BioNTech și Moderna în campania masivă de vaccinare din Statele Unite, unde pandemia a ucis peste 500.000 de persoane.

După ce a studiat în detaliu datele studiilor clinice, efectuate pe mai mult de 43.000 de persoane, un comitet de experți recomandase vineri comercializarea vaccinului companiei americane Johnson&Johnson.

Suficiente vaccinuri pentru imunizarea populației americane

Cel puțin trei milioane de doze din produsul „J&J” sunt pregătite pentru distribuție încă de săptămâna viitoare, potrivit guvernului SUA. Johnson & Johnson s-a angajat să livreze 100 de milioane de doze Statelor Unite până la sfârșitul lunii iunie.

Cu un total de 600 de milioane de doze comandate de la Pfizer și Moderna, Statele Unite vor avea deja suficiente vaccinuri până la sfârșitul lunii iulie pentru a imuniza aproape întreaga populație.

Adăugarea de doze de vaccin Johnson & Johnson ar putea accelera și mai mult campania de vaccinare. În total, peste 72 de milioane de injecții au fost deja efectuate în țară.

Un vaccin cu „vector viral”

Vaccinul „J & J”, a cărui inoculare a început deja în Africa de Sud, este un vaccin cu „vector viral”. Folosește ca suport un alt virus slab virulent ca purtător, transformat pentru a adăuga instrucțiuni genetice de la o parte a virusului responsabil pentru Covid-19. Odată ajuns în celule, se produce o proteină tipică SARS-CoV-2, educând sistemul imunitar să o recunoască.

În timpul studiilor clinice, eficacitatea vaccinului a fost de 85,9% împotriva formelor severe de Covid-19 din Statele Unite, conform cifrelor publicate de FDA, scrie 20 Minutes.

Eficacitatea a fost de 66,1% împotriva formelor moderate ale bolii și, în general, „similar” pentru toate categoriile de populație (vârste, grupuri etnice). Cele mai frecvente efecte secundare observate au fost durerea la locul injectării, cefaleea, oboseala și durerea musculară.

 

author avatar
Tudor Borcea
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger