AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 și restricțiile pentru chinezi. Beijingul ia măsuri în oglindă / Prima...

Covid-19 și restricțiile pentru chinezi. Beijingul ia măsuri în oglindă / Prima țară „pedepsită”

China a suspendat eliberarea de vize de scurtă ședere pentru călătorii din Coreea de Sud, a anunțat marți, , ambasada Beijingului la Seul, ca răspuns la restricțiile sanitare impuse de Seul călătorilor chinezi, pe care le consideră „discriminatorii”.

„Ambasadele și consulatele din Coreea vor suspenda eliberarea de vize de scurtă ședere pentru cetățenii coreeni”, a precizat ambasada, adăugând că aceste măsuri „vor fi ajustate în conformitate cu eliminarea de către Seul a restricțiilor discriminatorii de intrare vizavi de China”.

Restricții la Seul pentru călătorii din China

În decembrie, Seulul a impus o serie de restricții sanitare pentru călătorii din China continentală, inclusiv restricții de viză, restricții de zbor și teste obligatorii, invocând o creștere a numărului de cazuri de Covid-19 în China.

Călătorii din China trebuie să prezinte un test PCR negativ în termen de 48 de ore de la îmbarcarea în avionul spre Coreea de Sud sau un test antigen negativ în termen de 24 de ore de la plecare. Potrivit cifrelor oficiale, 2224 de cetățeni chinezi cu vize de scurtă ședere au aterizat în Coreea de Sud începând cu 2 ianuarie, iar 17,5% dintre ei au fost depistați pozitiv la sosire.

Seulul a restricționat, de asemenea, eliberarea de vize de scurtă ședere pentru cetățenii chinezi, cu excepția oficialilor guvernamentali, a diplomaților și a persoanelor cu obiective umanitare și de afaceri esențiale, până la sfârșitul lunii ianuarie, scrie Le Figaro.

Coreea de Sud a redus, de asemenea, numărul de zboruri din China, care acum trebuie să aterizeze doar pe Aeroportul Internațional Incheon, la aproximativ 50 de kilometri vest de Seul. Insula sudică Jeju, care are propriul aeroport internațional și un regim de vize separat, era o destinație turistică populară pentru cetățenii chinezi înainte de pandemie.

Seulul „întărește în mod inevitabil unele măsuri antiepidemice pentru a preveni răspândirea virusului în țara noastră din cauza agravării situației Covid-19 în China”, declarase premierul sud-coreean Han Duck-soo, anunțând aceste măsuri.

Numărul de turiști chinezi în această țară a scăzut de la 6,02 milioane în 2019 la 200.000 în perioada ianuarie-noiembrie 2022, reprezentând doar 7,5% din turiștii străini, a declarat Ministerul sud-coreean al Culturii.

author avatar
Tudor Borcea
217 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri