AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Proteste violente împotriva restricțiilor, la Amsterdam (VIDEO)

Covid-19. Proteste violente împotriva restricțiilor, la Amsterdam (VIDEO)

Covid-19. Proteste violente împotriva restricțiilor, la Amsterdam (VIDEO)

Mii de persoane au sfidat o interdicție și s-au adunat duminică, 2 ianuarie, la Amsterdam, pentru o demonstrație împotriva măsurilor anti-Covid-19 luate de guvernului olandez.

Guvernul local a interzis protestul, spunând că poliția avea indicii că unii demonstranți ar putea plănui să participe „pregătiți pentru violență”.

„Mai puțină represiune, mai multă grijă”

Mai târziu, municipalitatea a emis un ordin de urgență pentru ca oamenii să părăsească Piața Muzeului, iar polițiștii au mărșăluit pentru a curăța zona, trimițând demonstranții pe străzile din apropiere.

Totuși, protestatarii au reușit să ajungă în piață, unii participanți desfășurând un banner pe care scria „Mai puțină represiune, mai multă grijă” lângă Muzeul Van Gogh.

„Nu e virus, e control”

Un grup de oameni îmbrăcați în salopete albe și măști albe au susținut pancarte, inclusiv una pe care scria: „Nu este vorba despre un virus, este vorba despre control”, pe de o parte, și „Libertate” pe de altă parte.

A fost o prezență puternică a poliției în piață și pe străzile din apropiere. Municipalitatea a desemnat zona drept regiune cu risc de securitate, dând poliției autoritatea de a percheziționa oamenii în mod preventiv.

Numeroşi poliţişti sunt prezenţi în zonă pentru a ţine situaţia sub control. În social media au apărut câteva imagini cu forţele de ordine care agresează câţiva protestatari şi ci câteva ciocniri între cele două părţi.

Manifestația are loc în aceeași zi în care poliția olandeză a declarat că va lua măsuri pentru a protesta față de cerințele tot mai mari ale muncii oamenilor în uniformă. Reprezentanții sindicali au spus că poliția anti-revoltă va continua să lucreze, dacă va fi necesar.

Ratele de infectare cu coronavirus au scăzut treptat de săptămâni în Țările de Jos, care au reintrodus măsurile de izolare în noiembrie și le-au înăsprit și mai mult în timpul sărbătorilor.

Media curentă pe 7 zile a cazurilor noi zilnice a scăzut ușor în ultima săptămână la 85,55 cazuri noi la 100.000 de persoane, chiar dacă mutația Omicron a devenit varianta dominantă în țară.

În urmă cu două săptămâni, premierul Mark Rutte anunţa că Olanda intră într-o carantină strictă pentru a încerca să ţină sub control varianta extrem de contagioasă a coronavirusului, Omicron

În condiții de izolare, toate magazinele neesențiale sunt închise, împreună cu barurile, restaurantele și locurile precum muzeele, teatrele și cinematografele. Restricțiile sunt valabile până pe 14 ianuarie.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
996 afisari

8 COMENTARII

  1. Foarte urat. Ptr mine Olanda A FOST cea mai libera tara din Europa. Din pacate nu mai este!

    • Peste tot locul în Europa unde ai ajuns acești progresisti la putere, este jale mare, prăpăd ei nu înțeleg democrația și drepturile fundamentale, altfel nu se explica, cum pui câini sa sfâșie și sa dai în ei cu acea brutalitate, ca în lagărele naziste, oameni care demostrau pasnic, pun pariu ca inafara de câteva cotidiene, marea parte a mass mediei plătite de globalisti, nu o sa discute acest subiect atroce și dictatorial, încet sub acest progresism lumea capăt fata de animal

  2. Am banuit de anul trecut ca de aici , din lumea libera va incepe sfarsitul mascaradei . oamenii astia s-au nascut si au trait in libertate , ei nu suporta ca aici sa vina o mana de idioti , venetici si slugoi sa le puna lantul .era imposibil sa reziste o asa mare minciuna cu implicarea a milioane de oameni care stiau adevarul .

  3. Ba, am vazut pr strazile olandei o mineriada unde bateau cetatenii cu bate si le sfadiau hainele cu cainii si sa fie in infrigement ca asa fac si ei la altii!!! Astia vor sa ne dea noua iluminarea!!!

  4. Familia regală olandeza este cofondatoare a clubului Bilderberg și că atare este implicată în impunerea Noii Ordini Mondiale

  5. UE a devenit o masinarie de subventionat germania si o data cu venirea lui macron si a frantei . olanda inca mai viseaza la colonile care i-au adus prosperitatea de azi . cam asta este triunghiul toxic care domina europa . englezii au mirosit la timp planurile facute de cloaca de la brxls si bine au facut ca au plecat din mocirla .

  6. Ma bucura ce se intampla in Olanda!
    Este tara care a mancat de cur Romania pe unde a prins-o, si pe drept , dar mai ales pe nedrept!
    De ani buni se opune intrarii Romaniei in Schengen pentru faptul ca nu le vindem portul Constanta.
    Si mai sunt multe altele.

  7. Olanda, țara care ne dădea lecții de democrație și condamna acțiunile jandarmilor români pe 10 august, acum a demonstrat marea lor ipocrizie. Ce scene de groază, câinii de luptă atacând oameni, adevărate acțiuni inumane, cum nu am mai văzut decât în filmele cu naziști. Ambasadorul român din Olanda nu s-a dus să tragă de urechi guvernanții și familia regală? Sau așa ceva este permis numai în România slugilor vândute occidentului, occident unde impostura, ipocrizia, democrația de fațadă sunt simple lozinci?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger