AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 poate „scoate” iPhone din China. Spre ce țară se uită Foxconn,...

Covid-19 poate „scoate” iPhone din China. Spre ce țară se uită Foxconn, furnizorul Apple

Covid-19 poate „scoate” iPhone din China. Spre ce țară se uită Foxconn, furnizorul Apple / Foto: printscreen

Furnizorul Apple, Foxconn, intenționează să cvadrupleze forța de muncă de la fabrica sa de iPhone din India în decurs de doi ani, au declarat doi oficiali guvernamentali , indicând o ajustare a producției în contextul în care se confruntă cu perturbări în China.

 

Foxconn a ținut prima pagină a ziarelor în ultimele săptămâni, restricțiile stricte anti-Covid-19 de la fabrica sa din Zhengzhou, cea mai mare fabrică de iPhone din lume, perturbând producția și alimentând îngrijorările privind impactul politicii sanitare chineze  asupra lanțurilor de aprovizionare globale.

Un iPhone din patru, fabricat in India până în 2025

Perturbările au determinat Apple să își reducă săptămâna aceasta previziunile privind livrările modelelor premium iPhone 14, diminuând perspectivele de vânzări pentru sezonul aglomerat al sărbătorilor de sfârșit de an.

Compania Foxconn, cu sediul în Taiwan, intenționează acum să majoreze forța de muncă de la fabrica sa din India la 70.000 de persoane prin adăugarea a încă 53.000 de muncitori în următorii doi ani, au declarat sursele, care au refuzat să fie numite deoarece discuțiile sunt private.

Deși dimensiunea fabricii din statul Tamil Nadu, în sudul Indiei, este mai mică decât cea a fabricii Foxconn din Zhengzhou, care are 200.000 de angajați, aceasta este esențială pentru eforturile Apple de a transfera producția din China, scrie U.S.News.

Foxconn, denumită oficial Hon Hai Precision Industry Co Ltd, a deschis uzina din India în 2019 și a accelerat producția. A început să producă iPhone 14 în acest an. Interesul Foxconn de a extinde  fabrica este cunoscut, dar amploarea extinderii planificate și calendarul nu au fost raportate anterior. Atât Foxconn, cât și Apple au refuzat să comenteze.

Președintele Foxconn, Liu Young-way, a declarat joi, în cadrul unei teleconferințe privind rezultatele, că firma își va ajusta capacitatea de producție și producția astfel încât să nu existe niciun impact din cauza unor potențiale întreruperi suplimentare ale livrărilor pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou chinezesc, care se sărbătorește la 1 februarie.

În prezent, iPhone-urile sunt asamblate în India de cel puțin trei dintre furnizorii mondiali ai Apple: Foxconn și Pegatron în Tamil Nadu, și Wistron în statul vecin Karnataka. Analiștii JP Morgan au estimat în septembrie că Apple ar putea fabrica unul din patru iPhone-uri în India până în 2025, iar 25% din toate produsele Apple, inclusiv Mac, iPad, Apple Watch și AirPods, vor fi fabricate în afara Chinei până în 2025, de la 5% în prezent.

author avatar
Tudor Borcea
436 afisari

2 COMENTARII

  1. În sfârșit.
    Era și timpul ca firmele occidentale să plece de la anormalii ăia. La 1,3 miliarde de richipei tu închizi țara pentru cîteva mii de mucoși? Mii, nu zeci de mii, nu sute de mii… Sau cum închideau orașe de 20 de milioane de gălbejiți pentru nici zece gripați.

    • Pai acolo era forta facțiunii, de acolo putea exploda nesusținerea lui Xi, acum el curata tot, cum este si normal!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger