AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Peste 60 de nave de croazieră, în ancheta autorităților sanitare americane

Covid-19. Peste 60 de nave de croazieră, în ancheta autorităților sanitare americane

vas de croazieraCRIZA REFUGIAȚILOR. New York adoptă modelul olandez: cazează migranții pe vase de croazieră

Peste 60 de nave de croazieră sunt investigate de autoritățile sanitare americane după apariția cazurilor de Covid-19 la bord, a indicat, duminică, 26 decembrie, site-ul CDC, principala agenție de sănătate publică din SUA.

Aceste 60 de nave au atins „pragul” stabilit de „Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor” pentru a începe o astfel de investigație.

Potrivit cotidianului Washington Post , mai multor nave li s-a refuzat o escală în mai multe porturi din Caraibe.

„Navigăm la bordul unei cutii Petri”

Una din nave, Carnival Freedom, nu a fost astfel autorizată să acosteze pe insula olandeză Bonaire.

„Navigăm la bordul unei cutii Petri” (recipientul folosit în laboratoare pentru cultura bacteriilor), a declarat Ashley Peterson, un pasager de pe Carnival Freedom. „Simt de parcă mi-am petrecut săptămâna trecută într-un eveniment de super-propagare”.

Într-un comunicat, compania Carnival Cruises a confirmat că „un număr mic de pasageri la bord a fost izolat din cauza unui test Covid-19 pozitiv”. „Dacă devine necesară anularea unei escale, vom face tot posibilul pentru a găsi o destinație alternativă”.

Carnival Freedom a sosit în Miami duminică dimineața, și-a debarcat toți pasagerii și „va pleca pentru următoarea călătorie conform programului”, a spus compania.

O altă companie, Royal Caribbean International, a declarat săptămâna trecută că 55 de persoane au fost testate pozitiv pentru Covid-19 la bordul uneia dintre navele sale care a părăsit Florida, pe 18 decembrie.

Printre cei infectați se numără pasagerii și echipajul, deși 95% dintre cei aflați la bord sunt vaccinați împotriva coronavirusului. Este vorba de cel de-al doilea focar de coronavirus care a fost identificat pe o navă a Royal Caribbean în mai puțin de o săptămână.

Coronavirusul a determinat suspendarea activităților de croazieră de mai bine de un an.

Acestea s-au reluat, în iunie, cu o serie de măsuri pentru a încerca să țină virusul la distanță, cum ar fi vaccinul obligatoriu pentru angajații și pasagerii de peste 12 ani, pentru Royal Caribbean, de exemplu.

Dar varianta extrem de contagioasă Omicron prezintă o nouă provocare. Numărul cazurilor de Covid-19 din Statele Unite continuă să crească, cu aproape 190.000 de cazuri noi zilnic, în medie, în ultimele șapte zile, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins.

În februarie 2020, carantina impusă într-un port japonez pasagerilor de pe un vas de croazieră, Diamond Princess, a fost unul dintre episoadele marcante de la începutul pandemiei.

author avatar
Tudor Borcea
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger