AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. OMS: peste 50% dintre europeni vor fi infectați cu Omicron în...

Covid-19. OMS: peste 50% dintre europeni vor fi infectați cu Omicron în următoarele luni

În ritmul actual de contaminare, varianta Omicron, mai contagioasă, dar mai puțin periculoasă decât Delta, ar putea afecta rapid jumătate din populația Europei, avertizează OMS.

Îngrijorată de „valul” Omicron, filiala europeană a Organizației Mondiale a Sănătății a estimat marți că peste 50% dintre europeni ar putea fi afectați de Omicron în decurs de două luni, din cauza ratei actuale de contaminare.

„Avantaj substanțial” al noii variante

„În acest ritm, Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) prevede că peste 50% din populația regiunii va fi infectată cu varsianta Omicron în următoarele șase până la opt săptămâni”, a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge.

În cadrul unei conferințe de presă online, Kluge a subliniat că această variantă a avut mutații „ permițându-i să adere mai ușor la celulele umane și care pot infecta chiar și persoanele care au fost anterior infectate sau vaccinate”.

Angterior declarațiilor lui Kluge, potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) din Stockholm, „datele preliminare sugerează un avantaj substanțial” al noii variante Omocron față de varianta dominantă până acum, Delta.

Pe baza acestor modele matematice, „Omicron ar putea provoca mai mult de jumătate din infecțiile cauzate de virusul SARS-CoV-2 în Uniunea Europeană până în „în următoarele câteva luni”, a spus agenția într-un comunicat.

Există încă multe incertitudini și viteza cu care Omicron ar putea deveni majoritară va depinde de amploarea avantajului noii variante față de cele anterioare, precum și de amploarea infectărilor cu Covid-19, subliniază ECDC.

author avatar
Tudor Borcea
119 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Ce scandează fermierii din Polonia: „Putin, fă ordine în Ucraina, la Bruxelles şi în guvernul nostru!”

Protestele fermierilor din Polonia mai au puţin şi scapă de sub control. S-a ajuns deja ca autorităţile să-l acuze pe unul dintre manifestanţi de...

Tânăr oprit în trafic, pentru un control. Drogat, fără permis și cu numere false la mașină/Ce a urmat

Un bărbat de 21 de ani a intrat în vizorul polițiștilor din Alba. Totul, după ce mașina pe care o conducea tânărul a fost...