AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. OMS înregistrează o creștere a cazurilor în Europa, după șase săptămâni...

Covid-19. OMS înregistrează o creștere a cazurilor în Europa, după șase săptămâni de declin

Covid-19. OMS înregistrează o creștere a cazurilor în Europa, după șase săptămâni de declin

Numărul de cazuri noi de Covid-19 crește din nou în Europa, după șase săptămâni de declin, a anunțat joi conducerea regională a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

„Vedem o renaștere a cazurilor în Europa Centrală și de Est. Noile cazuri cresc, de asemenea, în mai multe țări din Europa de Vest, unde ratele erau deja ridicate”, a declarat directorul european al OMS, Hans Kluge, într-o conferință de presă.

Săptămâna trecută, noile cazuri de Covid-19 în Europa au crescut cu 9% pentru a ajunge la puțin peste un milion, potrivit branșei regionale a OMS, care include aproximativ cincizeci de țări europene și până în Asia Centrală.

„Acest lucru pune capăt unei scăderi promițătoare de șase săptămâni a noilor cazuri, mai mult de jumătate din regiunea noastră înregistrând un număr tot mai mare de noi infectări”, a contatat Kluge.

Pentru oficialul ONU, europenii trebuie să „revină la elementele de bază” pentru a lupta împotriva virusului și a variantelor acestuia, folosind instrumentele în vigoare și accelerând vaccinarea.

„Trebuie să ne extindem portofoliul de vaccinuri”, a insistat el. Din cele 53 de țări din regiunea europeană a OMS, 45 și-au început campania de vaccinare.

Conform datelor oficiale compilate de AFP, în Uniunea Europeană, 2,6% din populație a primit două doze din unul dintre vaccinurile anti-Covid-19 și 5,4% au primit cel puțin o doză.

Foto: Facebook

author avatar
Tudor Borcea