AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19/Omicron. Explozie de spitalizări în rândul copiilor, la New York

Covid-19/Omicron. Explozie de spitalizări în rândul copiilor, la New York

copiiÎn plin sezon al virozelor, secția de Pediatrie a spitalului din Mangalia rămâne fără gărzi. Situația e disperată!

Varianta Omicron continuă să se răspândească în SUA, unde oficialii din domeniul sănătății din New York au constat o explozie a numărului de copii internați în spital în legătură cu Covid-19, în timp ce Casa Albă a promis, duminică, 26 decembrie, că va rezolva rapid deficitul de teste în tară. 

Departamentul de Sănătate al Statului New York „monitorizează îndeaproape o tendință de creștere a spitalizărilor pediatrice asociate cu Covid-19”, se arată într-un comunicat.

Cvadruplare a internărilor în metropola New York

„Cea mai mare creștere privește orașul New York, cu o cvadruplare a internărilor” între săptămâna 5 decembrie și cea din 19 decembrie, a se precizează.

Jumătate dintre aceste internări sunt copii sub 5 ani, care, prin urmare, nu sunt încă suficient de mari pentru a fi vaccinați. Până în prezent, numai persoanele cu vârsta peste cinci pot fi vaccinate în Statele Unite.

Departamentul de Sănătate din New York a declarat că serviciile „monitorizează îndeaproape” această tendință.

Autoritățile statele explică în continuare că în aceeași perioadă, doar unul din patru pacienți cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani a fost complet vaccinat.

Pe 24 decembrie, statul New York le-a cerut părinților „să-și imunizeze copiii cât mai curând posibil” . La aceeași dată, doar 16% dintre copiii de 5-11 ani au fost complet imunizați prin vaccinare conform autorității sanitare.

Bătaie pe teste Covid-19

Numărul cazurilor de Covid-19 din Statele Unite continuă să crească, cu aproape 190.000 de cazuri noi zilnic, în medie în ultimele șapte zile, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins.

Sosirea noii variante Omicron, combinată cu sezonul sărbătorilor de sfârșit de an, sinonim cu călătoriile și reuniunea familiilor, a provocat o masivă cerere pentru testare în Statele Unite, unde este greu în unele locuri să fie obținută.

Dr. Anthony Fauci, consilier principal al Casei Albe în lupta impotriva pandemiei, a dat asigurări că acest deficit de teste va fi în curând rezolvat.

„Una dintre probleme în acest moment este că testele nu vor fi pe deplin disponibile pentru toată lumea până în ianuarie”, a spus epidemiologul pentru ABC.

„Dar abordăm problema testării și aceasta, foarte curând, va fi rezolvată”, a continuat el, recunoscându-și și frustrarea față de aceste probleme de aprovizionare.

Săptămâna trecută, președintele Joe Biden a anunțat achiziții masive de teste de către statul federal: 500 de milioane de truse, care vor fi distribuite gratuit oricui le solicită.

Dar aceste teste nu vor fi livrate până în ianuarie, ceea ce alimentează critici puternice la adresa Casei Albe, a cărei strategie de combatere a Covid-19 s-a concentrat în principal pe vaccinare timp de săptămâni.

author avatar
Tudor Borcea
244 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger