AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. New York testează vaccinarea obligatorie pentru îngrijitori și profesori

Covid-19. New York testează vaccinarea obligatorie pentru îngrijitori și profesori

Covid-19. New York testează vaccinarea obligatorie pentru îngrijitori și profesori

Statul și orașul New York, lovite de Covid-19, sunt primele din Statele Unite care experimentează vaccinarea obligatorie pentru îngrijitori și profesori, ceea ce a crescut rata injecțiilor, în ciuda unei minorități de recalcitranți.

De luni, toți îngrijitorii și personalul din spitalele publice și private din acest stat, aproape 520.000 de persoane, trebuie să fie vaccinați pentru a merge la muncă, altfel salariile lor vor fi suspendate și riscă să fie disponibilizați.

Garda Națională, în locul nevaccinaților

Guvernatorul democrat al statului, Kathy Hochul, a promis să mobilizeze Garda Națională pentru a înlocui îngrijitorii nevaccinați, ridicând temerile unei situații haotice în spitale.

Ea a salutat în cele din urmă faptul că nici o unitate medicală nu a fost închisă din lipsă de personal de luni, ziua în care obligația a intrat în vigoare în acest stat cu 20 de milioane de locuitori, al patrulea din țară.

Alte state, cum ar fi California, vor urma exemplul statului New York, începând de joi, 30 septembrie, dar îngrijitorii care refuză vaccinul vor putea merge la serviciu cu condiția să facă un test Covid-19 pe săptămână.

Kathy Hochul, care i-a succedat lui Andrew Cuomo la 25 august, a salutat, de asemenea, creșterea ratei îngrijitorilor complet vaccinați, care ajunsese miercuri la 87%. De exemplu, procentul de personal al căminelor de bătrâno care a primit cel puțin o doză de vaccin a crescut de la 71%, la 24 august, la 82% la 20 septembrie și la 92% luni, 27 septembrie.

56.000 de oameni, uciși de Covid-19 în statul New York

Covid-19 a ucis peste 56.000 de oameni în statul New York – inclusiv 34.000 în New York – din martie 2020.

În New York, au rămas, miercuri, puțin peste 3.000 de angajați din serviciile de sănătate sau din spitalele publice care erau nevaccinați, dintr-un total de 43.000, în comparație cu aproximativ 5.000 la începutul săptămânii și aproximativ 8.000  săptămâna precedentă, a spus dr. Mitchell Katz, care conduce serviciile de sănătate ale metropolei americane.

„Forța noastră de muncă este aproape 100% vaccinată”, a declarat grupul privat Northwell Health, care administrează 23 de spitale și peste 800 de instituții de îngrijire ambulatorie din stat.

Grupul a precizat că din 76.000 de persoane, inclusiv 18.900 de asistente medicale și 4.800 de stagiari, „câteva sute de angajați nevaccinați au fost contactați săptămâna trecută pentru a face urgent demersuri pentru a primi o injecție”.

„Din păcate, a trebuit să scoatem din sistem câteva sute de angajați” care încă nu au fost vaccinați luni, a adăugat Northwell Health fără a preciza dacă este vorba de concedieri, scrie Boursorama.

„Vă vaccinați sau nu mai veniți la muncă”

Dar situația nu este aceeași în toate spitalele din acest stat, care se extinde până la granița cu Canada. Astfel, spitalul Buffalo, care administrează aproape 600 de paturi în nordul statului, a declarat că a trebuit să „trimită în concediu fără plată” aproximativ 5% din personalul său, sau 167 de angajați din 3.303.

Vaccinarea obligatorie a personalului sanitar este un balon de test pentru New York , înainte de cea a profesorilor a cărei intrare în vigoare a fost amânată până vineri printr-o decizie judecătorească.

„Faceți o primă doză acum sau nu mai veniți la muncă de luni. Este alegerea voastră”, a scris anterior pe Twitter primarul democrat Bill de Blasio. Chiar dacă majoritatea profesorilor sunt deja vaccinați, sindicatele  și directorii de școli au avertizat că aplicarea prea brutală a măsurii ar putea perturba școlile.

author avatar
Tudor Borcea
116 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger