AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Moscova oprește lucrul timp de o săptămână

Covid-19. Moscova oprește lucrul timp de o săptămână

Covid-19. Moscova oprește lucrul timp de o săptămână

Moscova a înregistrat sâmbătă, 12 iunie, 6.701 de cazuri noi de coronavirus, un record pentru capitala Rusiei din decembrie anul trecut.

În Rusia, creșterea cazurilor de Covid-19 îngrijorează autoritățile. Primăria Moscovei a emis noi restricții, la 12 iunie, în încercarea de a stopa răspândirea virusului. Lucrătorii neesențiali sunt rugați să rămână acasă pe parcursul săptămânii viitoare, dar salariile lor rămân garantate.

La Moscova, numărul cazurilor Covid-19 a revenit la nivelul său din decembrie anul trecut, motiv pentru care autoritățile orașului au decretat că săptămâna viitoare va fi una de vacanță. Autoritățile au recomandat angajatorilor ca cel puțin 30% din personalul lor nevaccinat să lucreze de acasă, scrie AFP.

„În ultima săptămână, situația răspândirii coronavirusului s-a deteriorat semnificativ, numărul de noi infecții atingând vârfurile anului trecut”, a spus primarul Moscovei, Serghei Sobianin, într-un comunicat.

Moscova a înregistrat sâmbătă, 12 iunie, 6.701 de cazuri noi de coronavirus, un record pentru capitala Rusiei din decembrie anul trecut.

„Nu putem să nu reacționăm la această situație ”, a subliniat Sobianin. „Pentru a opri creşterea incidenţei şi a prezerva viaţa cetăţenilor, am semnat un decret ce prevede o săptămână de vacanţă între 12 şi 20 iunie”, a precizat primarul capitalei Rusiei.

Primarul Moscovei a dispus, de asemenea, închiderea locurilor de joacă pentru copii din mall-uri și parcuri până la 20 iunie.

Rusia a înregistrat sâmbătă 13.510 noi cazuri de coronavirus și 399 de decese, numărul total de cazuri din țară ajungând la 5.193.964, inclusiv 126.073 de decese.

Rușii, reticenți la vaccinare

Aceste măsuri, împreună cu deschiderea mai multor spitale de campanie, sunt menite să încetinească creșterea epidemiei. Chiar dacă Rusia a fost prima țară care a aprobat un vaccin împotriva Covid-19 și că a început să vaccineze la începutul lunii decembrie, se luptă să-și convingă populația să fie vaccinată. În ciuda exemplului dat de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Potrivit sondajelor, abia 50% dintre ruși intenționează să fie injectați cu unul dintre cele patru vaccinuri dezvoltate în țară. În prezent, aproximativ 18 milioane au primit cel puțin o doză, adică doar 12% din populație.

author avatar
Tudor Borcea
270 afisari

2 COMENTARII

  1. Ciudat virusul asta, ia tarile lumii la rand. Când a terminat cu India a început cu Rusia, tocmai acum când Putin urmează sa negocieze cu Biden. Ce coincidenta? Numai ca am o vârstă la care nu mai cred în coincidente. Daca tot s-a stabilit ca virusul este o arma biologica, cine o tot folosește? de nici rusii nu se pot apara de ea. Cam prea mare secretomania privindu-i pe cei care folosesc aceasta arma. Dar și când se va afla! Oare infarctul jucătorului danaz o fi având cauza în proteina Spike din „vaccinul” cu care a fost „imunizat”?

  2. Am sustinut si sustin : nu exista Covid-19 , e doar o raceala banala , nu purtati masca si nu va vaccinati .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger