AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Milioane de oameni, trimiși să lucreze de acasă / „Controlul epidemiei...

Covid-19. Milioane de oameni, trimiși să lucreze de acasă / „Controlul epidemiei se află în moment critic”

Autoritățile din capitala Chinei, Beijing, îndeamnă milioane de oameni să continue să lucreze de acasă pe fondul amenințării epidemiei Covid-19.

Autoritățile din Beijing au prelungit îndrumările privind munca de acasă pentru mulți dintre cei 22 de milioane de locuitori pentru a stăvili o epidemie persistentă de Covid-19, în timp ce în Shanghai s-au desfășurat mai multe teste și restricții pentru a-și păstra statutul de „zero Covid”, obținut cu greu după două luni de izolare.

„Un pas înainte și victoria este la vedere”

Luni, capitala chineză a raportat că la 22 mai au fost detectate 99 de cazuri noi, față de 61 în ziua precedentă – cel mai mare număr zilnic de până acum în timpul unei epidemii care durează de o lună și care a înregistrat în mod constant zeci de noi infecții în fiecare zi.

În Shanghai, mai puțin de 600 de cazuri zilnice au fost raportate pentru 22 mai, niciunul în afara zonelor aflate în carantină, așa cum a fost cazul în cea mai mare parte a săptămânii trecute.

Analiștii de la Gavekal Dragonomics au estimat săptămâna trecută că mai puțin de 5% din orașele chinezești raportau infecții, în scădere față de un sfert la sfârșitul lunii martie, în cadrul unei epidemii de Covid-19 care a aruncat o umbră asupra creșterii celei de-a doua economii a lumii. Dar vigilența, și îngrijorarea, rămân acute în Shanghai și în capitală.

Deși nu au existat noi anunțuri de închidere a unor zone din Beijing, cinci din cele 16 districte ale orașului au sfătuit locuitorii să lucreze de acasă și să evite adunările. Cei care trebuie să meargă la serviciu trebuie să aibă un rezultat negativ la un test PCR efectuat în termen de 48 de ore și nu trebuie să se abată de la drumul de la domiciliu la locul de muncă.

„Prevenirea și controlul epidemiei din oraș se află într-un moment critic”, a postat districtul Tongzhou din Beijing pe contul său de WeChat, cerându-le rezidenților care lucrează în alte cinci districte să lucreze de acasă în această săptămână. „Un pas înainte și victoria este la vedere. Un pas înapoi, și eforturile anterioare ar fi irosite”.

Beijingul a redus deja transportul public, a cerut închiderea unor centre comerciale și a altor magazine și localuri și a sigilat clădirile în care au fost detectate noi cazuri. Restricțiile din Beijing, Shanghai și din alte părți ale Chinei lasă în urmă pagube economice semnificative și perturbări ale lanțurilor de aprovizionare globale și ale comerțului internațional.

author avatar
Tudor Borcea
280 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger