AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19 micșorează porțiile de cartofi prăjiți la McDonald's

Covid-19 micșorează porțiile de cartofi prăjiți la McDonald’s

Covid-19 micșorează porțiile de cartofi prăjiți la McDonald's

Lanțurile de aprovizionare din Japonia se confruntă cu o altă problemă neprevăzută: lanțul de fast-food McDonald’s a anunțat că va reduce porțiile de cartofi prăjiți timp de o săptămână în țară din cauza provocărilor logistice legate de inundațiile din Canada și de pandemia Covid-19.

De vineri până pe 30 decembrie, cele aproximativ 2.900 de restaurante fast-food ale brandului din Arhipelag vor servi doar porții mici de cartofi prăjiți, pentru a evita deficitul, a anunțat marți McDonald’s Holdings Japan.

Să ajungă la toată lumea

Din cauza „inundațiilor majore din apropierea portului Vancouver” (vestul Canadei) și a „intrerupțiilor lanțurilor globale de aprovizionare legate de pandemia Covid-19, ne confruntăm cu întârzieri de aprovizionare”, se arată într-un comunicat.

Compania precizează că a luat această măsură pentru a permite tuturor consumatorilor să comande cartofi prăjiți, în ciuda „dificultății de a menține o aprovizionare stabilă de ingrediente de bază”.

Aceste restricții vor fi puse în aplicare atunci când școlile și întreprinderile sunt pe cale să se închidă pentru sezonul sărbătorilor, scrie AFP.

Se vor aplica în special în ziua de Crăciun, în care în fiecare an se formează cozi lungi în fața restaurantelor lanțului de fast-food Kentucky Fried Chicken, mulți japonezi asociind puiul prăjit cu această sărbătoare.

author avatar
Tudor Borcea
430 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger