AcasăȘTIRI EXTERNECovid-19. Mai multe țări europene lansează vaccinarea copiilor

Covid-19. Mai multe țări europene lansează vaccinarea copiilor

Covid-19. Mai multe țări europene lansează vaccinarea copiilor

Capitala Germaniei, Berlin, Grecia, Spania și Ungaria încep miercuri, 15 decembrie, campaniile de vaccinare împotriva Covid-19 a copiilor sub 12 ani, o grupă de vârstă printre cele mai expuse contaminării actuale.

Vaccinarea copiilor de 5-11 ani, cu o versiune a vaccinului Pfizer mai puțin puternică decât cea destinată adulților, este posibilă în Uniunea Europeană încă de la autorizarea acesteia de către autoritatea de reglementare a medicamentelor, la 25 noiembrie.

Grupele de vârstă 5 și 14 ani, cele mai expuse

Danemarca și Austria au făcut deja pasul. În Germania, unde oponenții vaccinării rămân mobilizați, mai multe regiuni, printre care capitala Berlin și Bavaria, lansează miercuri vaccinarea celor mici.

Înainte de sărbătorile de sfârșit de an și după săptămâni de amânare din partea comisiei germane de vaccinare, unele landuri au ales să recomande vaccinarea copiilor cu factori de risc sau al căror anturaj prezintă comorbidități.

Pe lângă vaccinarea în rândul pediatrilor și medicilor generaliști, sunt planificate acțiuni de amploare la Grădina Zoologică din Berlin și la Muzeul de Istorie Naturală sau în școli.

OMS observă că grupele de vârstă între 5 și 14 ani sunt în prezent cele mai afectate de pandemie, uneori cu rate de infectare de două până la trei ori mai mari decât în ​​restul populației.

Ungaria își va lansa campania de vaccinare pentru copiii de 5-11 ani, miercuri. Începând tot de miercuri, în Grecia 20.000 de părinți și-au programat să-și vaccineze copiii.

Spania, unul dintre elevii buni ai vaccinării din Europa, deschide la rândul ei campania de injecții pentru copiii de 5-11 ani, în speranța de a lupta împotriva creșterii contaminării în rândul tinerilor și a transmiterii virusului în mediul familial.

Potrivit autorităților, 3,3 milioane de copii ar putea beneficia de vaccinare. „În prezent, copiii sub 12 ani sunt grupa de vârstă cu cea mai mare incidență cumulativă a cazurilor de Covid-19”, amintește Ministerul spaniol al Sănătății.

Chiar dacă există mai multă indecizie decât în ​​timpul campaniei de vaccinare a adulților, 74% dintre părinți plănuiesc să-și vaccineze copilul, potrivit unui sondaj.

Omicron se răspândește ca focul

Alte țări europene, precum Italia, Polonia, țările baltice, Slovacia, Cehia, Portugalia și Elveția își vor începe campania în zilele următoare, scrie AFP.

În afara Europei, Canada și Statele Unite și Israel au autorizat, de asemenea, vaccinarea celor mici. China, Chile, Argentina, Venezuela și Columbia vaccinează copiii începând cu vârsta de  3 ani, Cuba și Nicaragua, de la 2 ani.

În Franța, doar vaccinarea copiilor cu risc de a dezvolta forme grave a fost aprobată, dar guvernul a declarat că ia în considerare extinderea „la toți copiii” pe bază voluntară.

Aceste campanii încep când OMS a avertizat marți că varianta Omicron se răspândește „cu un ritm pe care nu l-am văzut niciodată cu nici o altă variantă”, și a spus că se teme de o saturație a spitalelor.

 

author avatar
Tudor Borcea
187 afisari

7 COMENTARII

  1. De ce raspandesti si tu, fara sa pui nimic la indoiala, minciunile sfruntate alarmiste ale OMS, ale pLandemistilor, bā, nemernicule?

    • Tot felul de minciuni gogonate. Copiii nu au treaba cu, covidul. Chiar daca-l fac nici nu stiu ca l-au avut.

  2. Crime împotriva umanității! Vaccinul este EXPERIMENTAL! Codul de la Nuremberg va spune ceva?

    Domnule Borcea stiti ca si ziaristii pot fi condamnati pentru crime impotriva umanității? Întrebați un avocat de precedentele create de procesul de la Nuremberg.
    Invitați sa mai cenzurati lipsurile FDA care nu va convin.

  3. Nu va e mila ba nazistilor nici de copiii ca serul asta e experimental deci nesigur s a vazut la adulti dar pe copiii???!!!

    • Atâta timp cat se plimbă in libertate și-si insusesc comisioanele, isi freaca mâinile și atât… Nuremberg este departe si spera

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger